Lin­zen­sa­la­de met biet en gei­ten­kaas

Prima salade voor een balansdag: zonder vlees en met lekker veel groente.

(171) waardeer
frans hoofdgerecht Prima salade voor een balansdag: zonder vlees en met lekker veel groente. 4 personen
3 171

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de linzen in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Meng de bietjes in een schaal met de balsamicoazijn. Voeg de linzen toe.
  2. Snijd de peterselie „fijn en meng samen met de rucola door de linzensalade. Verkruimel de geitenkaas boven de salade. Hak de walnoten grof en verdeel over de salade.

combinatietip:

Lekker met bruin brood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Linzensalade met biet en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­sa­la­de met biet en gei­ten­kaas

1
1
  • 800 g linzen in blik

Doe de linzen in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.

2
2
  • 400 g geraspte bietjes
  • 3 el balsamicoazijn

Meng de bietjes in een schaal met de balsamicoazijn. Voeg de linzen toe.

3
3
  • 15 g verse platte peterselie
  • 40 g rucola

Snijd de peterselie „fijn en meng samen met de rucola door de linzensalade.

4
4
  • 125 g geitenkaas naturel 55+
  • 50 g ongebrande walnoten

Verkruimel de geitenkaas boven de salade. Hak de walnoten grof en verdeel over de salade.

combinatietip:

Lekker met bruin brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.