Boe­ren­kool­sa­la­de met ro­de biet, gei­ten­kaas en in­ge­leg­de ui

Stop je boerenkool ook eens in een salade. Biet, geitenkaas en ingelegde ui erbij en eet smakelijk!

(0) waardeer
lunch Stop je boerenkool ook eens in een salade. Biet, geitenkaas en ingelegde ui erbij en eet smakelijk! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en meng met de azijn, ¼ van de pomegranate saus, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
  3. Snijd ondertussen de bieten in dunne plakjes en meng met de helft van de pomegranate saus. Snijd de sneetjes brood in stukjes van ca. 1 cm en meng met de helft van de olie. Verdeel de bieten en broodstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  4. Snijd ondertussen de munt en peterselie fijn. Meng de boerenkool met de kruiden, de rest van de olie, peper en zout en kneed met je handen ca. 1 min. goed door totdat de boerenkool iets slinkt.
  5. Meng de boerenkool met de biet, ingelegde ui (inclusief het vocht) en verdeel over een schaal. Verdeel de geitenkaas en broodcroutons erover en schep voorzichtig om. Besprenkel met de rest van de pomegranate saus.

variatietip:

Je kunt, om het gerecht veganistisch te maken, de geitenkaas vervangen door Greek white (pakje 200 g, Violife), een plantaardige kaasvervanger.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 24 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkoolsalade met rode biet, geitenkaas en ingelegde ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­sa­la­de met ro­de biet, gei­ten­kaas en in­ge­leg­de ui

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 rode ui
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 el Mezeast pomegranate saus

Snijd de rode ui in dunne halve ringen en meng met de azijn, de pomegranate saus, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.

3
3
  • 500 g biologische gekookte rode bieten
  • 2 el Mezeast pomegranate saus
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 1 el milde olijfolie

Snijd ondertussen de bieten in dunne plakjes en meng met de pomegranate saus. Snijd de sneetjes brood in stukjes van ca. 1 cm en meng met de olie.

4
4

Verdeel de bieten en broodstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5

Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

6
6
  • 15 g verse munt
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de munt en peterselie fijn.

7
7
  • 150 g gesneden boerenkool
  • 1 el milde olijfolie

Meng de boerenkool met de kruiden, de rest van de olie, peper en zout en kneed met je handen ca. 1 min. goed door totdat de boerenkool iets slinkt.

8
8

Meng de boerenkool met de biet, ingelegde ui (inclusief het vocht) en verdeel over een schaal.

9
9
  • 125 g geitenkaas naturel 45+
  • 1 el Mezeast pomegranate saus

Verdeel de geitenkaas en broodcroutons erover en schep voorzichtig om. Besprenkel met de rest van de pomegranate saus.

variatietip:

Je kunt, om het gerecht veganistisch te maken, de geitenkaas vervangen door Greek white (pakje 200 g, Violife), een plantaardige kaasvervanger.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.