Cous­cous­sa­la­de met gei­ten­kaas, avo­ca­do en kiem­groen­te

Geen bruine boterham mee naar je werk, maar een salade van couscous en geitenkaas.

(8) waardeer
lunch Geen bruine boterham mee naar je werk, maar een salade van couscous en geitenkaas. 2 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • spuitzak met kartelmondje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een ruime kom en schenk er kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de helft van het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Schep de andere helft van de avocado met de geitenkaas in het bakje van de keukenmachine en mix tot een puree.
  2. Snijd de radijsjes in gelijke partjes. Haal de blaadjes van 4 takjes peterselie (per 2 personen) en snijd de rest fijn. Halveer de citroen, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in twee partjes.
  3. Roer de couscous los met een vork en meng met ⅔ van de (olijf)olie, sesamolie, fijngehakte peterselie, 1 el citroensap (per 2 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de couscous over een platte schaal en verdeel hierover in rijen de kiemgroenten, avocadoplakjes, radijspartjes en peterselieblaadjes. Spuit het avocado-geitenkaasmengsel in mooie toefjes over de couscous. Bestrooi met het citroenrasp. Besprenkel met de rest van de olijfolie en garneer met de partjes citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
April 2017

Couscoussalade met geitenkaas, avocado en kiemgroente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met gei­ten­kaas, avo­ca­do en kiem­groen­te

1
1
  • 125 g couscous
  • 150 ml water

Doe de couscous in een ruime kom en schenk er kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan.

2
2
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

3
3

Snijd de helft van het vruchtvlees in de breedte in plakjes.

4
4
  • 70 g geitenkaas naturel 45+

Schep de andere helft van de avocado met de geitenkaas in het bakje van de keukenmachine en mix tot een puree.

5
5
  • 6 radijsjes

Snijd de radijsjes in gelijke partjes.

6
6
  • 7½ g verse platte peterselie

Haal de blaadjes van 4 takjes peterselie (per 2 personen) en snijd de rest fijn.

7
7
  • 1 citroen

Halveer de citroen, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in twee partjes.

8
8
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 el sesamolie

Roer de couscous los met een vork en meng met de (olijf)olie, sesamolie, fijngehakte peterselie, 1 el citroensap (per 2 personen), peper en eventueel zout.

9
9
  • 30 g milde kiemgroente

Verdeel de couscous over een platte schaal en verdeel hierover in rijen de kiemgroenten, avocadoplakjes, radijspartjes en peterselieblaadjes.

10
10

Spuit het avocado-geitenkaasmengsel in mooie toefjes over de couscous.

11
11
  • ½ el traditionele olijfolie

Bestrooi met het citroenrasp. Besprenkel met de rest van de olijfolie en garneer met de partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.