bewaar
Couscoussalade met courgette en witte kaas
Couscoussalade met courgette en witte kaas
bewaar

Couscoussalade met courgette en witte kaas

Doe's couscous! Lekker als salade met courgette en witte kaas.

25 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

witte kaas 45+

7½ g

verse dille

1

citroen

2 tl

milde mosterd

5 el

milde olijfolie

300 g

couscous

1

courgette

1

venkelknol

240 g

Kalamata-olijven zonder pit

42½ g

rucola

Dit heb je nodig

  • koekenpan

Doe's couscous! Lekker als salade met courgette en witte kaas.

Aan de slag

1

Snijd de witte kaas in blokjes van ca. 1½ cm en de dille fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Klop de dille, mosterd, 1 tl citroenrasp, 2 el -sap (per 4 personen, ⅘ van de olie en peper tot een dressing. Doe de helft van de dressing samen met de witte kaas in een kommetje en laat staat tot gebruik.

2

Doe de couscous in een kom, schenk er volgens de aanwijzingen op de verpakking het kokende water over en laat afgedekt 10 min. staan.

3

Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgette 3 min. op middelhoog vuur.

4

Verwijder ondertussen de onderkant en de uitstekende stelen van de venkelknol, halveer en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in de breedte in zo dun mogelijke plakjes.

5

Laat de olijven uitlekken en halveer ze.

6

Roer de couscous los en meng met de rest van de dressing, courgette, venkel, olijven en rucola. Verdeel de witte kaas erover en breng op smaak met peper en zout.