Vol­ko­ren­toast met avo­ca­do

Tomaat, avocado en kiemgroente op brood: lekker en gezond.

(16) waardeer
brunch Tomaat, avocado en kiemgroente op brood: lekker en gezond. 2 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de sneetjes brood. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees er met een lepel uit en snijd in dunne partjes (of maak een avocadoroos: zie tip).
  2. Verdeel de sneetjes toast over de borden. Verdeel de avocado, tomaat en kiemgroenten erover en bestrooi met peper en serveer.

variatietip:

Varieer eens met andere kiemgroenten. Naast de milde mix is er ook een pittige mix met radijs-, groene radijs- en preikiemen.

Tip:

Leg voor een avocadoroos een geschilde, ontpitte avocadohelft met de snijkant naar beneden op een snijplank. Snijd de avocadohelft in zo dun mogelijk plakjes. Schuif de plakjes iets uit elkaar, zodat je een lange slinger van losse plakjes krijgt (ze moeten elkaar nog wel overlappen/raken). Vouw de avocadoslinger in een rondje, waardoor er een roos ontstaat.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2016 nr. 01 - Goed voor je , Kickstart 10-daagse , Receptkaart 2018 week 43-44

Volkorentoast met avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­toast met avo­ca­do

1
1
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 50 g cherrytomaten

Rooster het brood. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten.

2
2
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees er met een lepel uit en snijd in dunne partjes (of maak een avocadoroos: zie tip).

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

3
3
  • 30 g milde kiemgroente

Verdeel de sneetjes toast over de borden. Verdeel de avocado, tomaat en kiemgroenten erover en bestrooi met peper en serveer.

variatietip:

Varieer eens met andere kiemgroenten. Naast de milde mix is er ook een pittige mix met radijs-, groene radijs- en preikiemen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.