Vol­ko­ren­toast met avo­ca­do

Tomaat, avocado en kiemgroente op brood: lekker en gezond.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Tomaat, avocado en kiemgroente op brood: lekker en gezond. 2 personen
4 13

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rooster de sneetjes brood en besmeer ze met de margarine. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees er met een lepel uit en snijd in dunne partjes (of maak een avocadoroos: zie ook tip/video). Verdeel de sneetjes toast over de borden. Verdeel de avocado erover en bestrooi met peper. Verdeel de tomaat en kiemgroenten erover en serveer.

variatietip:

Varieer eens met andere kiemgroenten. Naast de milde mix is er ook een pittige mix met radijs-, groene radijs- en preikiemen.

Tip:

Leg voor een avocadoroos een geschilde, ontpitte avocadohelft met de snijkant naar beneden op een snijplank. Snijd de avocadohelft in zo dun mogelijk plakjes. Schuif de plakjes iets uit elkaar, zodat je een lange slinger van losse plakjes krijgt (ze moeten elkaar nog wel overlappen/raken). Vouw de avocadoslinger in een rondje, waardoor er een roos ontstaat.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Volkorentoast met avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­toast met avo­ca­do

1
1
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 20 g plantaardige margarine

Rooster de sneetjes brood en besmeer ze met de margarine.

2
2
  • 50 g cherrytomaten

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

3
3
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees er met een lepel uit en snijd in dunne partjes. Of maak een avocadoroos (zie ook tip/video).

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

4
4

Verdeel de sneetjes toast over de borden. Verdeel de avocado erover en bestrooi met peper.

5
5
  • 30 g milde kiemgroente

Verdeel de tomaat en kiemgroenten erover en serveer.

variatietip:

Varieer eens met andere kiemgroenten. Naast de milde mix is er ook een pittige mix met radijs-, groene radijs- en preikiemen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.