Vol­ko­ren­toast met avo­ca­do & ei­kruim

Geef je toast met avocado eens een oppepper met eikruim.

(0) waardeer
ontbijt Geef je toast met avocado eens een oppepper met eikruim. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak met een vork.
  2. Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.
  3. Beleg de geroosterde sneetjes brood met de avocado.Verdeel het eikruim en tuinkers erover. Bestrooi met de paprikapoeder en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
september 2020

Volkorentoast met avocado & eikruim

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­toast met avo­ca­do & ei­kruim

1
1
  • 3 witte scharreleieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak met een vork.

2
2
  • 8 sneetjes Zaans grof volkorenbrood
  • 2 eetrijpe avocado's

Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit.

3
3

Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

4
4
  • ½ bakje tuinkers

Beleg de geroosterde sneetjes brood met de avocado. Verdeel het eikruim en tuinkers erover.

5
5
  • ¼ tl paprikapoeder

Bestrooi met de paprikapoeder en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.