Avocado en een gepocheerd ei op toast
Avocado en ei: dat is zo'n combi die bijna wel voor elkaar gemaakt moet zijn.
Ingrediënten
2 personen
2 sneetjes
roggebrood
1 el
azijn
2
mais scharreleieren
1
avocado
1 tl
zwart sesamzaad
½ bakje
tuinkers
1 tl
sriracha sauce
Dit heb je nodig
broodrooster
Aan de slag
Rooster het brood in de broodrooster. Breng ondertussen een laag van 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een in een kopje en laat ze in het water glijden. Pocheer ze 4 min.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes en beleg er de roggetoast mee.
Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en leg ze op de toast. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel het sesamzaad en de tuinkers erover en besprenkel met de sriracha.
Avocado en een gepocheerd ei op toast
Avocado en ei: dat is zo'n combi die bijna wel voor elkaar gemaakt moet zijn.

2 personen
355 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rooster het brood in de broodrooster. Breng ondertussen een laag van 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een in een kopje en laat ze in het water glijden. Pocheer ze 4 min.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes en beleg er de roggetoast mee.
Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en leg ze op de toast. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel het sesamzaad en de tuinkers erover en besprenkel met de sriracha.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)2 sneetjes roggebrood
1 el azijn
2 mais scharreleieren
1 avocado
1 tl zwart sesamzaad
½ bakje tuinkers
1 tl sriracha sauce
Dit heb je nodig
broodrooster