bewaar
Plaattaart met biet, peer & geitenkaas
Plaattaart met biet, peer & geitenkaas
bewaar

Plaattaart met biet, peer & geitenkaas

Biet, peer en geitenkaas zijn een gouden smaakcombi.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

gekookte rode biet

½ el

milde olijfolie

2

Conference peren

8 plakjes

diepvries bladerdeeg

100 g

zuivelspread knoflook en kruiden

1½ el

vloeibare honing

100 g

Bettine saladebolletje geitenkaas naturel

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Biet, peer en geitenkaas zijn een gouden smaakcombi.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de bieten in dunne plakjes en schep om met de olie, peper en eventueel zout. Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne partjes.

2

Leg het bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan.

3

Bestrijk het deeg met de zuivelspread. Verdeel de plakjes biet en peer om en om over het deeg. Besprenkel met de honing en breng op smaak met peper. Bak de plaattaart ca. 25 min. in het midden van de oven. Verdeel de laatste 10 min. de geitenkaasbolletjes erover.

4

Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en bestrooi de plaattaart ermee. Serveer direct.