Bordje voor je buren
Bordje voor je buren

Bordje voor je buren

Te veel soep gemaakt? Een portie lasagne over? Maak dan eens een Bordje voor je buren! Lees hier hoe je in contact kan komen met je buren en ontdek de lekkerste recepten om te delen.

Deel een bordje of bakje met je buren

Deel een bordje of bakje met je buren

Je kent het wel: te veel soep gemaakt, fanatiek koekjes gebakken of een ovenschaal met lasagne voor drie dagen. Wist je dat je daar je buren heel blij mee kunt maken? Met het initiatief Bordje voor je buren laat Allerhande zien hoe leuk en makkelijk het is om eten te delen. Met die overgebleven portie maak je een buurtgenoot die wel wat hulp kan gebruiken, een praatje nodig heeft of gewoon te druk is om te koken heel blij! En jij wordt getrakteerd op een leuke ontmoeting, een lach op iemands gezicht en wie weet… volgende keer een bordje voor jou? Deel jouw bordje op social media met #bordjevoorjeburen en wie weet zien we jullie terug in de nieuwe Allerhande!

Hoe kom ik in contact met mijn buren?

Er zijn vele manieren om in contact te komen met je buren. Je kunt natuurlijk gewoon even langsgaan of een praatje maken in de straat. Veel buurten hebben daarnaast een eigen WhatsApp-groep of Facebook-groep waar buren oproepen kunnen doen. Heb je een portie over? Stuur simpelweg een berichtje in de groep en misschien maak je iemand wel blij met jouw bordje! Je kunt er ook voor kiezen om een briefje door de bus te gooien of een oproep te plaatsen via de blauwe briefjes in jouw Albert Heijn.

Hoe kom ik in contact met mijn buren?
Wat kan ik het beste koken voor mijn buren?

Wat kan ik het beste koken voor mijn buren?

Een grote ovenschaal vol of een pruttelende pan waar je meerdere porties uit haalt – dit soort gerechten zijn perfect om te delen met je buren! Denk aan een lekkere lasagne, chili con carne, beef rendang of een pan pompoensoep. Gerechten in grote hoeveelheden en die makkelijk op te warmen zijn. Zo zijn recepten die je in een springvorm of bakblik bakt ook heel geschikt, zoals een quiche of bananenbrood. Of heb je een hele batch koekjes gebakken en krijg je ze niet allemaal alleen op? Er is vast en zeker een buur die je er blij mee maakt.