Lasagne van biet, pompoen en geitenkaas
Bij deze lasagne word je laagje voor laagje verrast door bijzondere smaken.

Advertentie
Ingrediënten
- 450 g diepvries pompoen
- 500 g gekookte rode bieten (zak, koelvers)
- 1 ui
- 250 g geitenkaas belegen 50+
- 2 el zonnebloemolie
- 800 g tomatenblokjes (blik à 400 g)
- 1½ el gedroogde salie
- 250 g verse lasagnebladen (koelvers)
Keukenspullen
- staafmixer
- ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid de pompoenstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd ondertussen de bieten in dunne plakjes. Snipper de ui en rasp de kaas.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui 2 min. Voeg de pompoenstukjes en tomatenblokjes toe. Neem de pan van het vuur en pureer de groenten met de staafmixer. Zet de pan weer op het vuur, voeg 1 el salie toe en laat 3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Vet de ovenschaal in. Verdeel een laagje pompoen-tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen. Verdeel hier ⅓ van de rest van de saus, de helft van de bieten en ⅓ van de geitenkaas over. Maak zo nog 2 lagen, waarvan de laatste geen biet bevat. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt. Bestrooi voor het serveren met de rest van de salie.

Lasagne van biet, pompoen en geitenkaas
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 485 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 635 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Lasagne van biet, pompoen en geitenkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lasagne van biet, pompoen en geitenkaas

Verwarm de oven voor op 180 °C.

- 450 g diepvries pompoen
- 500 g gekookte rode bieten
Bereid de pompoenstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd ondertussen de bieten in dunne plakjes.

- 1 ui
- 250 g geitenkaas belegen 50+
Snipper de ui en rasp de kaas.

- 2 el zonnebloemolie
- 800 g tomatenblokjes
Verhit de olie in een pan en fruit de ui 2 min. Voeg de pompoenstukjes en tomatenblokjes toe.

Neem de pan van het vuur en pureer de groenten met de staafmixer.

- 1 el gedroogde salie
Zet de pan weer op het vuur, voeg de salie toe en laat 3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

- 2 el zonnebloemolie
- 250 g verse lasagnebladen
Vet de ovenschaal in. Verdeel een laagje pompoen-tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen.

Verdeel hier ⅓ van de rest van de saus, de helft van de bieten en ⅓ van de geitenkaas over. Maak zo nog 2 lagen, waarvan de laatste geen biet bevat.

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

- ½ el gedroogde salie
Bestrooi voor het serveren met de salie. Lekker!