bewaar
Lasagne van biet, pompoen en geitenkaas
Lasagne van biet, pompoen en geitenkaas
bewaar

Lasagne van biet, pompoen en geitenkaas

Bij deze lasagne word je laagje voor laagje verrast door bijzondere smaken.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
241waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries pompoen

500 g

gekookte rode biet

1

ui

250 g

geitenkaas belegen 50+

2 el

zonnebloemolie

800 g

tomatenblokjes

1½ el

gedroogde salie

250 g

verse lasagnebladen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bij deze lasagne word je laagje voor laagje verrast door bijzondere smaken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid de pompoenstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd ondertussen de bieten in dunne plakjes. Snipper de ui en rasp de kaas.

2

Verhit de olie in een pan en fruit de ui 2 min. Voeg de pompoenstukjes en tomatenblokjes toe. Neem de pan van het vuur en pureer de groenten met de staafmixer. Zet de pan weer op het vuur, voeg 1 el salie toe en laat 3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Vet de ovenschaal in. Verdeel een laagje pompoen-tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen. Verdeel hier ⅓ van de rest van de saus, de helft van de bieten en ⅓ van de geitenkaas over. Maak zo nog 2 lagen, waarvan de laatste geen biet bevat. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt. Bestrooi voor het serveren met de rest van de salie.

Lasagne van biet, pompoen en geitenkaas

Instructievideo - 03:28 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.