Ve­gan ra­men

Met zo'n ingrediëntenlijst als deze heb je helemaal niet meer nodig dan knapperige verse groenten en kruiden.

(1) waardeer
japans hoofdgerecht Met zo'n ingrediëntenlijst als deze heb je helemaal niet meer nodig dan knapperige verse groenten en kruiden. 4 personen
5 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de shiitakes in kwarten, verhit de sesamolie in een koekenpan en bak de shiitakes 4 min. op middelhoog vuur. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gember uitlekken.
  2. Leg de spitskool, de wortel en de rettich naast elkaar in een vergiet en giet er 2 liter kokend water over. Breng de bouillon aan de kook.
  3. Verdeel groente en noedels in delen over de wijde kommen. Schep er de hete bouillon op en leg er de shiitakes en de lente-ui op. Leg de gember in het midden. Bestrooi een deel van de soep met het sesamzaad.

combinatietip:

Bak voor een ramen met wat meer vulling pittig gekruide biologische roerbakreepjes mee met de shiitakes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 360 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
april 2018

Vegan ramen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan ra­men

1
1
  • 100 g shiitakes
  • 2 tl sesamolie

Snijd de shiitakes in kwarten, verhit de sesamolie in een koekenpan en bak de shiitakes 4 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 1 bos salade-ui
  • 90 g Hakubaku ramen noedels
  • 75 g Saitaku ingelegde gember

Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gember uitlekken.

3
3
  • 100 g gesneden spitskool
  • 100 g rauwkost peen julienne
  • 100 g snoepgroente rettich
  • 1.2 liter veganbouillon

Leg de spitskool, de wortel en de rettich naast elkaar in een vergiet en giet er 2 liter kokend water over. Breng de bouillon aan de kook.

Vegan bouillon

Instructievideo

00:40 min.

4
4

Verdeel groente en noedels in delen over de wijde kommen. Schep er de hete bouillon op en leg er de shiitakes en de lente-ui op.

5
5
  • 1 el geroosterd zwart sesamzaad

Leg de gember in het midden. Bestrooi een deel van de soep met het sesamzaad.

combinatietip:

Bak voor een ramen met wat meer vulling pittig gekruide biologische roerbakreepjes mee met de shiitakes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.