Ra­men met pad­den­stoe­len en Chi­ne­se kool

Bij deze Japanse noedelsoep is soja de smaakmaker van de bouillon.

(12) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Bij deze Japanse noedelsoep is soja de smaakmaker van de bouillon. 4 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui en knoflook in grof. Schil de gember en snijd in plakjes. Verhit een grote soeppan zonder olie of boter een bak de spekblokjes 3 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak weer 2 min. mee. Voeg de kippenvleugels en het water toe (of afhankelijk van je pan iets meer, tot de kip net onder staat). Breng aan de kook. Schep het schuim van het water af. Zet het vuur zo laag, dat de bouillon net tegen de kook aan zit. Voeg de gedroogde paddenstoelen en norivellen toe en laat zonder deksel 3½ uur trekken. Voeg halverwege het kokende water toe, zo blijven alle ingrediënten goed onder staan. Zeef de bouillon. Je hebt nu ca. 1½ liter over (per 4 personen).
  3. Halveer ondertussen de shiitakes. Snijd de bosuitjes zo fijn mogelijk. Kook de eieren 6 min., laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer. Verhit de olie in een koekenpan en bak alle paddenstoelen al omscheppend op middelhoog vuur in 8-10 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de Chinese kool in zo'n dun mogelijke repen, schenk er kokend water over, laat 2 min. staan en giet af. Breng de bouillon op smaak met de sojasaus.
  4. Verdeel de noedels en warme kool over wijde kommen. Schenk daar de hete bouillon over. Verdeel de shiitakes, bosui, eieren, paddenstoelen voor pasta en de norisnacks erover. Serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 60 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.600 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Ramen met paddenstoelen en Chinese kool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­men met pad­den­stoe­len en Chi­ne­se kool

1
1
  • 2 grote uien
  • 5 tenen knoflook
  • 75 g verse gember

Snijd de ui en knoflook in grof. Schil de gember en snijd in plakjes.

2
2
  • 100 g AH Biologisch gerookte spekreepjes

Verhit een grote soeppan zonder olie of boter een bak de spekblokjes 3 min. op middelhoog vuur.

3
3

Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak weer 2 min. mee.

4
4
  • 1 kg kippenvleugels
  • 1.8 liter water

Voeg de kippenvleugels en het water toe (of afhankelijk van je pan iets meer, tot de kip net onder staat). Breng aan de kook. Schep het schuim van het water af.

5
5

Zet het vuur zo laag, dat de bouillon net tegen de kook aan zit.

6
6
  • 2 el Euroma gedroogde paddenstoelen
  • 3 norivellen

Voeg de gedroogde paddenstoelen en norivellen toe en laat zonder deksel 3½ uur trekken.

7
7
  • 500 ml kokend water

Voeg halverwege het kokende water toe, zo blijven alle ingrediënten goed onder staan.

8
8

Zeef de bouillon. Je hebt nu ca. 1½ liter over (per 4 personen).

9
9
  • 100 g shiitakes
  • 3 bosuitjes

Halveer ondertussen de shiitakes. Snijd de bosuitjes zo fijn mogelijk.

10
10
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren 6 min., laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.

11
11
  • 1 el zonnebloemolie
  • 400 g paddenstoelen voor pasta

Verhit de olie in een koekenpan en bak alle paddenstoelen al omscheppend op middelhoog vuur in 8-10 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

12
12
  • 270 g Hakubaku ramen noedels

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

13
13
  • 400 g Chinese kolen

Snijd de Chinese kool in zo'n dun mogelijke repen, schenk er kokend water over, laat 2 min. staan en giet af.

14
14
  • 60 ml Japanse sojasaus

Breng de bouillon op smaak met de sojasaus.

15
15

Verdeel de noedels en warme kool over wijde kommen. Schenk daar de hete bouillon over.

16
16
  • 5 g Saitaku nori snack

Verdeel de shiitakes, bosui, eieren, paddenstoelen voor pasta en de norisnacks erover. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.