Gy­o­za met no­ri, zalm en so­ja­bo­nen

Een Japanse dumpling gevuld met vis, gember en sojaboontjes: lekker!

  • borrelhapje
  • 25 stuks
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(1) waardeer
japans borrelhapje Een Japanse dumpling gevuld met vis, gember en sojaboontjes: lekker! 25 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • uitsteekrondje of glas (Ø 9 cm)
  • schone theedoek
  • hapjespan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verkruimel de norisnack. Meng de helft van de nori met de bloem, het zout en water. Kneed tot een soepel deeg. Dit duurt ca. 5 min. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min afgedekt rusten.
  2. Snijd ondertussen de zalm in stukjes van een ½ cm. Snijd de sojaboontjes grof en de ingelegde gember fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Meng de zalm, bosui, sojabonen, gember, de rest van de verkruimelde nori, 1 el vocht van de gember en de sojasaus door elkaar. Laat staan tot gebruik.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1 à 1½ mm dik. Steek er met de uitsteker rondjes uit van ca. Ø 9 cm. Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol weer uit tot een lap van 1 à 1½ mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 25 deegrondjes hebt. Bewaar de deegrondjes die je nog niet gebruikt onder een schone vochtige theedoek.
  4. Leg een bergje vulling in het midden van één deegrondje en bestrijk het deeg rondom licht met water. Vouw het deeg dubbel zodat er een halve cirkel ontstaat en druk alleen in het midden aan. Bewaar de rest van de deegrondjes onder een schone vochtige theedoek. Vouw de voorkant van de linkerzijkant in 3-4 plooien dicht en herhaal met de voorkant van de rechterzijkant. De achterkant van het halve maantje blijft glad. Herhaal met de rest van het deeg en de vulling.
  5. Doe het sesamzaad op een plat bord. Bestrijk de vlakke kant van de gyoza met wat water en dip in het sesamzaad, druk voorzichtig aan.
  6. Verhit de helft van de rijstolie in een hapjespan met antiaanbaklaag leg er ca. 12 gyoza’s in. Bak de gyoza’s aan één kant 3 min. op hoog tot middelhoog vuur goudbruin en krokant. Giet de helft van het kokende water erbij. Laat met de deksel op de pan 5 min. stomen. Verwijder de deksel laat nog 5 min. stomen totdat al het vocht verdampt. Herhaal met de rest van de gyoza’s. Maak een dipsaus van de rest van het vocht van de ingelegde gember en de rest van de sojasaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
augustus 2018

Gyoza met nori, zalm en sojabonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gy­o­za met no­ri, zalm en so­ja­bo­nen

1
1
  • 10 Saitaku nori snack
  • 250 g patent tarwebloem
  • ½ tl zout
  • 175 ml heet water

Verkruimel de norisnack. Meng de helft van de nori met de bloem, het zout en water. Kneed tot een soepel deeg. Dit duurt ca. 5 min.

2
2

Dek af met vershoudfolie en laat 30 min afgedekt rusten.

3
3
  • 200 g verse zalmfilets
  • 100 g koelverse sojabonen
  • 1 el Saitaku ingelegde gember
  • 2 bosuitjes

Snijd ondertussen de zalm in stukjes van een ½ cm. Snijd de sojaboontjes grof en de ingelegde gember fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

4
4
  • ½ el sojasaus

Meng de zalm, bosui, sojabonen, gember, de rest van de verkruimelde nori, 1 el vocht van de gember en de sojasaus door elkaar. Laat staan tot gebruik.

5
5

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1 à 1½ mm dik. Steek er met de uitsteker rondjes uit van ca. Ø 9 cm.

6
6

Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol weer uit tot een lap van 1 à 1½ mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 25 deegrondjes hebt.

7
7

Bewaar de deegrondjes die je nog niet gebruikt onder een schone vochtige theedoek.

8
8

Leg een bergje vulling in het midden van één deegrondje en bestrijk het deeg rondom licht met water.

9
9

Vouw het deeg dubbel zodat er een halve cirkel ontstaat en druk alleen in het midden aan.

10
10

Bewaar de rest van de deegrondjes onder een schone vochtige theedoek.

11
11

Vouw de voorkant van de linkerzijkant in 3-4 plooien dicht en herhaal met de voorkant van de rechterzijkant.

12
12

De achterkant van het halve maantje blijft glad. Herhaal met de rest van het deeg en de vulling.

13
13
  • 3 el sesamzaad

Doe het sesamzaad op een plat bord. Bestrijk de vlakke kant van de gyoza met wat water en dip in het sesamzaad, druk voorzichtig aan.

14
14
  • 1 el rijstolie

Verhit de rijstolie in een hapjespan met antiaanbaklaag leg er ca. 12 gyoza’s in.

15
15

Bak de gyoza’s aan één kant 3 min. op hoog tot middelhoog vuur goudbruin en krokant.

16
16
  • 100 ml kokend water

Giet het kokende water erbij. Laat met de deksel op de pan 5 min. stomen.

17
17
  • 1 el rijstolie
  • 100 ml kokend water

Verwijder de deksel laat nog 5 min. stomen totdat al het vocht verdampt. Herhaal met de rest van de gyoza’s.

18
18
  • ½ el sojasaus

Maak een dipsaus van de rest van het vocht van de ingelegde gember en de rest van de sojasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.