Spi­cy sus­hi­sa­la­de in a jar

Zomer = salade! Dus zelfs sushi toveren we om tot een goedgevulde salade.

(5) waardeer
aziatisch lunch Zomer = salade! Dus zelfs sushi toveren we om tot een goedgevulde salade. 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 afsluitbare glazen potten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water helder is. Laat de rijst 30 min. in koud water weken. Laat de rijst goed uitlekken en breng met het water en het zout aan de kook. Laat 10 min. met de deksel op de pan koken op zo laag mogelijk vuur. Doe de rijst in een wijde lage schaal en roer er de rijstazijn door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Laat de tonijn uitlekken en meng met de sriracha. Meng de rest van de rijstazijn door de peen julienne. Snijd de avocado in blokjes van 0.5 cm. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 0.5 cm. Knip de nori in de breedte in zo dun mogelijke reepjes.
  3. Verdeel ⅓ van de rijst over de bodem van de potjes. Verdeel daar achtereenvolgens de helft van de nori, alle wortel, alle komkommer en de helft van de gember over. Dek af met de helft van de overgebleven rijst. Verdeel hier de rest van de nori, alle tonijn, alle avocado en alle sojabonen over. Verdeel de rest van de gember erover en dek af met de rest van de rijst. Bestrooi met het sesamzaad. Bewaar afgesloten in de koelkast.

serveertip:

Lekker met rice crackers (zakje 112 g, We Want Senbei).

video

Spi­cy sus­hi­sa­la­de in a jar

leuk & snel - 00:27 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2018 , Mei 2018

Spicy sushisalade in a jar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­cy sus­hi­sa­la­de in a jar

1
1
  • 200 g sushirijst

Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water helder is. Laat de rijst 30 min. in koud water weken.

2
2
  • 340 ml water
  • ½ tl zout

Laat de rijst goed uitlekken en breng met het water en het zout aan de kook. Laat 10 min. met de deksel op de pan koken op zo laag mogelijk vuur.

3
3
  • 50 ml rijstazijn

Doe de rijst in een wijde lage schaal en roer er de rijstazijn door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

4
4
  • 160 g Fish Tales albacore tonijn in olijfolie
  • 1 el Go-Tan smoked srirache hot chili saus
  • 15 ml rijstazijn
  • 75 g peen julienne
  • 1 eetrijpe avocado

Laat de tonijn uitlekken en meng met de sriracha. Meng de rest van de rijstazijn door de peen julienne. Snijd de avocado in blokjes van 0.5 cm.

5
5
  • ½ komkommer

Schil de komkommer, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 0.5 cm.

6
6
  • 10 g Saitaku nori snack

Knip de nori in de breedte in zo dun mogelijke reepjes.

7
7

Verdeel ⅓ van de rijst over de bodem van de potjes.

8
8
  • 75 g Saitaku ingelegde gember

Verdeel daar achtereenvolgens de helft van de nori, alle wortel, alle komkommer en de helft van de gember over.

9
9
  • 100 g koelverse sojabonen

Dek af met de helft van de overgebleven rijst. Verdeel hier de rest van de nori, alle tonijn, alle avocado en alle sojabonen over.

10
10
  • 1 el zwart sesamzaad

Verdeel de rest van de gember erover en dek af met de rest van de rijst. Bestrooi met het sesamzaad. Bewaar afgesloten in de koelkast.

Spicy sushisalade in a jar

Instructievideo

00:27 min.

serveertip:

Lekker met rice crackers (zakje 112 g, We Want Senbei).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.