bewaar
Spicy sushisalade in a jar
Spicy sushisalade in a jar
bewaar

Spicy sushisalade in a jar

Zomer = salade! Dus zelfs sushi toveren we om tot een goedgevulde salade.

25 min. bereiden
1 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

sushirijst

340 ml

water

½ tl

zout

65 ml

rijstazijn

160 g

Fish Tales albacore tonijn in olijfolie

1 el

Go-Tan smoked sriracha hot chili saus

75 g

peen julienne

1

eetrijpe avocado

½

komkommer

10 g

Saitaku nori snack

75 g

Saitaku ingelegde gember

100 g

koelverse sojabonen

1 el

zwart sesamzaad

Dit heb je nodig

  • afsluitbare glazen potten

Zomer = salade! Dus zelfs sushi toveren we om tot een goedgevulde salade.

Aan de slag

1

Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water helder is. Laat de rijst 30 min. in koud water weken. Laat de rijst goed uitlekken en breng met het water en het zout aan de kook. Laat 10 min. met de deksel op de pan koken op zo laag mogelijk vuur. Doe de rijst in een wijde lage schaal en roer er de rijstazijn door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2

Laat de tonijn uitlekken en meng met de sriracha. Meng de rest van de rijstazijn door de peen julienne. Snijd de avocado in blokjes van 0.5 cm. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 0.5 cm. Knip de nori in de breedte in zo dun mogelijke reepjes.

3

Verdeel ⅓ van de rijst over de bodem van de potjes. Verdeel daar achtereenvolgens de helft van de nori, alle wortel, alle komkommer en de helft van de gember over. Dek af met de helft van de overgebleven rijst. Verdeel hier de rest van de nori, alle tonijn, alle avocado en alle sojabonen over. Verdeel de rest van de gember erover en dek af met de rest van de rijst. Bestrooi met het sesamzaad. Bewaar afgesloten in de koelkast.

tip

serveertipLekker met rice crackers (zakje 112 g, We Want Senbei).

Spicy sushisalade in a jar

Instructievideo - 00:27 min.