Ro­ze gy­o­za met kip en gar­na­len

Deze dumplings danken hun gezellige kleurtje aan het bietensap in het deeg.

  • hoofdgerecht
  • 25 stuks
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(1) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Deze dumplings danken hun gezellige kleurtje aan het bietensap in het deeg. 25 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • uitsteekrondje of glas (Ø 9 cm)
  • schone theedoek

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit het bietensap net tegen de kook aan en meng met de bloem en het zout. Kneed tot een soepel deeg. Dit duurt ca. 5 min. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afgedekt rusten.
  2. Snijd ondertussen de garnalen zo fijn mogelijk. Snijd de bosui in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Meng het kipgehakt met de garnalen, bosui, knoflook, gember, sesamolie en de rijstazijn. Bestrooi met peper en zout. Laat staan tot gebruik.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1 à 1½ mm dik. Steek er met de uitsteker rondjes uit van Ø 9 cm. Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol weer uit tot een lap van 1 à 1½ mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 25 deegrondjes hebt. Bewaar de deegrondjes die je nog niet gebruikt onder een schone vochtige theedoek.
  4. Leg een bergje vulling in het midden van één deegrondje en bestrijk het deeg rondom licht met water. Vouw het deeg dubbel zodat er een halve cirkel ontstaat en druk alleen in het midden aan. Vouw de voorkant van de linkerzijkant in 3-4 plooien dicht en herhaal met de voorkant van de rechterzijkant. De achterkant van het halve maantje blijft glad. Herhaal met de rest van het deeg en de vulling.
  5. Verhit de helft van de rijstolie in een hapjespan met antiaanbaklaag leg er ca. 12 gyoza’s in. Bak de gyoza’s aan één kant 3 min. op hoog tot middelhoog vuur goudbruin en krokant. Giet het helft van het kokende water erbij. Laat met de deksel op de pan 5 min. stomen. Verwijder de deksel laat nog 5 min. stomen totdat al het vocht verdampt. Herhaal met de rest van de gyoza’s.
  6. Maak een dipsaus van de rest van de rijstazijn, 2 el limoensap, 1 tl -rasp en serveer erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
augustus 2018

Roze gyoza met kip en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ze gy­o­za met kip en gar­na­len

1
1
  • 175 ml bietensap
  • 250 g patent tarwebloem
  • ½ tl zout

Verhit het bietensap net tegen de kook aan en meng met de bloem en het zout.

2
2

Kneed tot een soepel deeg. Dit duurt ca. 5 min. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afgedekt rusten.

3
3
  • 100 g verse gepelde roze garnalen
  • 2 bosuitjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember

Snijd ondertussen de garnalen zo fijn mogelijk. Snijd de bosui in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.

4
4
  • 150 g kipgehakt naturel
  • 1 el sesamolie
  • 2 el rijstazijn

Meng het kipgehakt met de garnalen, bosui, knoflook, gember, sesamolie en de rijstazijn.

5
5

Bestrooi met peper en zout. Laat staan tot gebruik.

6
6

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1 à 1½ mm dik. Steek er met de uitsteker rondjes uit van Ø 9 cm.

7
7

Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol weer uit tot een lap van 1 à 1½ mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 25 deegrondjes hebt.

8
8

Bewaar de deegrondjes die je nog niet gebruikt onder een schone vochtige theedoek.

9
9

Leg een bergje vulling in het midden van één deegrondje en bestrijk het deeg rondom licht met water.

10
10

Vouw het deeg dubbel zodat er een halve cirkel ontstaat en druk alleen in het midden aan.

11
11

Vouw de voorkant van de linkerzijkant in 3-4 plooien dicht en herhaal met de voorkant van de rechterzijkant.

12
12

De achterkant van het halve maantje blijft glad. Herhaal met de rest van het deeg en de vulling.

13
13
  • 1 el rijstolie

Verhit de rijstolie in een hapjespan met antiaanbaklaag leg er ca. 12 gyoza’s in.

14
14

Bak de gyoza’s aan één kant 3 min. op hoog tot middelhoog vuur goudbruin en krokant.

15
15
  • 100 ml kokend water

Giet het kokende water erbij. Laat met de deksel op de pan 5 min. stomen.

16
16
  • 1 el rijstolie
  • 100 ml kokend water

Verwijder de deksel laat nog 5 min. stomen totdat al het vocht verdampt. Herhaal met de rest van de gyoza’s.

17
17
  • 2 el rijstazijn
  • 1 limoen

Maak een dipsaus van de rest van de rijstazijn, 2 el limoensap, 1 tl -rasp en serveer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.