bewaar
Ramen (geïnspireerd op tonkotsu)
Ramen (geïnspireerd op tonkotsu)
bewaar

Ramen (geïnspireerd op tonkotsu)

Zin in een uitgebreide kooksessie? Deze noedelsoep die wat wegheeft van tonkotsu ramen is alles wat je wil!

35 min. bereiden
2 uur oventijd
1 uur wachten
licht pittig
35waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

venkelknol

1

ui

5 tenen

knoflook

5 cm

verse gemberwortel

800 g

biologische schouderkarbonade

½

rode peper

2½ liter

kraanwater

1 el

Euroma gedroogde paddenstoelen

144 g

Saitaku misosoep

300 ml

cola

100 ml

Japanse sojasaus

30 ml

Saitaku rijstazijn

600 g

biologische speklapjes

6

middelgrote eieren

1 bosje

salade-ui

180 g

Hakubaku ramen noedels

100 g

Saitaku ingelegde gember

200 g

koelvers gesneden spitskool

10 g

Saitaku nori snack

1 el

geroosterd sesamzaad

Zin in een uitgebreide kooksessie? Deze noedelsoep die wat wegheeft van tonkotsu ramen is alles wat je wil!

Aan de slag

1

Verwijder de onderkant en de harde kern van de venkel. Snijd de ui, de venkel in grove stukken en de knoflook in stukjes. Schil de gemberwortel en snijd in plakjes. Snijd de karbonaden in stukken. Breng dit alles samen met de peper en het water aan de kook. Schep het schuim eraf als het water kookt. Voeg de paddenstoelen toe. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat zonder deksel 3 uur trekken. Schenk de bouillon door een zeef boven een pan. Er is nu ongeveer 1½ liter over. Breng op smaak met de misosoep en eventueel zout.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 130 °C. Meng de cola met de sojasaus en de rijstazijn, leg de speklapjes in een kleine ovenschaal waar het net in past en giet de marinade erover. Laat in 2 uur in de oven gaar worden. Laat afkoelen in het vocht. Snijd in plakjes.

3

Kook de eieren 6 min., laat ze schrikken onder koud water en halveer ze in de lengte. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gember uitlekken. Doe de kool in een vergiet en schenk er kokend water over. Verdeel de kool en noedels in delen over ruime kommen. Schep de hete bouillon erop en leg het ei, de plakjes vlees en de salade-ui erbij. Leg de gember in het midden. Steek er een paar velletjes nori snack in en bestrooi met sesamzaad.

algemeenAls je de richtlijnen van het Voedingscentrum erop naslaat, bevat deze soep te veel zout, maar hij is té lekker om te laten staan.

Tonkotsu ramen met buikspek

Instructievideo - 00:57 min.