Ve­gan Bánh mì

Het Vietnamese broodje wordt op de klassieke manier gemaakt met vlees, maar wij hebben gebruiken 'm als inspiratie voor deze vegan lunch.

(3) waardeer
vietnamees lunch Het Vietnamese broodje wordt op de klassieke manier gemaakt met vlees, maar wij hebben gebruiken 'm als inspiratie voor deze vegan lunch. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rettich tot dunnere reepjes door elk stukje in de lengte in 4 stukken te snijden. Schep samen met de peen in een lage kom. Verdeel de sushiazijn erover en bestrooi met wat zout. Laat minimaal 20 min. staan en schep elke 5 min. om.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de pistoletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de tempeh in de breedte in plakken van een ½ cm en vervolgens de plakken in de breedte in korte reepjes. Schil en rasp de gember.
  3. Verhit de arachideolie in en hapjespan en bak de tempeh, gember, 5 spice en srirachasaus 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Voeg de sesamolie toe, schep om en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Haal ondertussen de blaadjes van de koriander en munt. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Laat de rauwkost uitlekken. Neem de broodjes uit de oven en snijd open. Besmeer met de mayonaise en beleg met de tempeh, rauwkost en koriander, munt en peperringetjes.

serveertip:

Serveer de rest van de salade erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 3  g
  • natrium 760 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2018

Vegan Bánh mì

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan Bánh mì

1
1
  • 100 g snoepgroente rettich

Snijd de rettich tot dunnere reepjes door elk stukje in de lengte in 4 stukken te snijden.

2
2
  • 150 g rauwkost peen julienne
  • 150 ml sushiazijn

Schep samen met de peen in een lage kom. Verdeel de sushiazijn erover en bestrooi met wat zout. Laat minimaal 20 min. staan en schep elke 5 min. om.

3
3
  • 2 Franse baguettes

Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de pistoletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 250 g tempeh
  • 3 cm verse gember

Snijd ondertussen de tempeh in de breedte in plakken van een ½ cm en vervolgens de plakken in de breedte in korte reepjes. Schil en rasp de gember.

5
5
  • ½ tl 5 spices
  • 1 tl srirachasaus
  • 2 el arachideolie

Verhit de arachideolie in en hapjespan en bak de tempeh, gember, 5 spice en srirachasaus 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

6
6

Schep regelmatig om.

7
7
  • 1 el sesamolie

Voeg de sesamolie toe, schep om en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 7½ g koriander
  • 5 g verse munt
  • 1 rode peper

Haal ondertussen de blaadjes van de koriander en munt. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Laat de rauwkost uitlekken.

9
9
  • 4 el Jean Bâton vegan mayo

Neem de broodjes uit de oven en snijd open. Besmeer met de mayonaise en beleg met de tempeh, rauwkost, koriander, munt en peperringetjes.

serveertip:

Serveer de rest van de salade erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.