bewaar
Vegan Bánh mì
Vegan Bánh mì
bewaar

Vegan Bánh mì

Het Vietnamese broodje wordt op de klassieke manier gemaakt met vlees, maar wij gebruiken 'm als inspiratie voor deze vegan lunch.

30 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

snoepgroente rettich

150 g

rauwkost peen julienne

150 ml

sushiazijn

2

Franse baguettes

250 g

tempeh

3 cm

verse gember

½ tl

5 spices

1 tl

srirachasaus

2 el

arachideolie

1 el

sesamolie

7½ g

koriander

5 g

verse munt

1

rode peper

4 el

Jean Bâton vegan mayo

Het Vietnamese broodje wordt op de klassieke manier gemaakt met vlees, maar wij gebruiken 'm als inspiratie voor deze vegan lunch.

Aan de slag

1

Snijd de rettich tot dunnere reepjes door elk stukje in de lengte in 4 stukken te snijden. Schep samen met de peen in een lage kom. Verdeel de sushiazijn erover en bestrooi met wat zout. Laat minimaal 20 min. staan en schep elke 5 min. om.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de pistoletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de tempeh in de breedte in plakken van een ½ cm en vervolgens de plakken in de breedte in korte reepjes. Schil en rasp de gember.

3

Verhit de arachideolie in en hapjespan en bak de tempeh, gember, 5 spice en srirachasaus 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Voeg de sesamolie toe, schep om en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.

4

Haal ondertussen de blaadjes van de koriander en munt. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Laat de rauwkost uitlekken. Neem de broodjes uit de oven en snijd open. Besmeer met de mayonaise en beleg met de tempeh, rauwkost en koriander, munt en peperringetjes.

serveertipServeer de rest van de salade erbij.