bewaar
Pulled jackfruit-kerriesalade op een groentebroodje
Pulled jackfruit-kerriesalade op een groentebroodje
bewaar

Pulled jackfruit-kerriesalade op een groentebroodje

Jackfruit! Deze vrucht heeft een vlezige structuur en iets zoete, artisjokachtige smaak.

12 min. bereiden
7 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

groentebroodjes paprika

550 g

Fairtrade Original Young Jackfruit in blik

1 el

arachideolie

½ tl

uienpoeder

1 tl

kerriepoeder

1

eetrijpe avocado

2 el

Jean Bâton vegan mayo

½

Jazz appel

Jackfruit! Deze vrucht heeft een vlezige structuur en iets zoete, artisjokachtige smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het jackfruit uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Pluk de draderige delen en kneus de harde delen tot stukjes.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak het jackfruit met de uienpoeder en kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om.

3

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak fijn met een vork en meng het samen met de mayonaise door het jackfruit. Zet het vuur uit.

4

Verwijder het klokhuis van de appel, snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm en meng door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de broodjes met de kerriesalade.

tip

serveertipLekker met babyspinazie tussen het broodje.

Pulled jackfruit kerriesalade op een groentebroodje

Instructievideo - 00:31 min.