Ve­gan ren­dang van jack­fruit

Fantastisch, deze vegan variant van het gekruide Indonesische stoofgerecht.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(3) waardeer
indonesisch hoofdgerecht Fantastisch, deze vegan variant van het gekruide Indonesische stoofgerecht. 6 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sjalotten in parten. Verwijder de droge stelen van het citroengras (bewaar dit wel) en snijd het zachtere deel in grove stukken. Schil de gember en snijd in stukken. Doe samen met de knoflook, cashewnoten en alle specerijen in de keukenmachine en pureer tot een pasta. Laat de jackfruit uitlekken en snijd grof in de lengte.
  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de currypasta 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de jackfruit toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de kokosmelk, het water, de ketjap manis en de achtergehouden stengels citroengras toe en laat met de deksel op de pan 45 min. stoven.
  3. Neem de deksel van de pan en laat nog 15 min. inkoken. Breek eventueel met een pollepel grotere stukken jackfruit in kleinere stukken. Verwijder de stengels citroengras, breng verder op smaak met zout. Snijd de koriander grof en verdeel vlak voor het serveren over de rendang.

serveertip:

Lekker met jasmijnrijst, gebakken uitjes en atjar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
maart-april 2019

Vegan rendang van jackfruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan ren­dang van jack­fruit

1
1
  • 100 g sjalotten
  • 2 stengels citroengras

Snijd de sjalotten in parten. Verwijder de droge stelen van het citroengras (bewaar dit wel) en snijd het zachtere deel in grove stukken.

2
2
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 3 tenen knoflook
  • 75 g cashewnoten
  • 2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 1½ tl gemalen komijn
  • 1½ tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • ½ tl chilivlokken

Schil de gember en snijd in stukken. Doe samen met de knoflook, cashewnoten en alle specerijen in de keukenmachine en pureer tot een pasta.

3
3
  • 2 blikken Fairtrade Original Young Jackfruit in blik

Laat de jackfruit uitlekken en snijd grof in de lengte.

4
4
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de currypasta 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de jackfruit toe en bak nog 2 min. mee.

5
5
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml kraanwater
  • 3 el ketjap manis

Voeg de kokosmelk, het water, de ketjap manis en de achtergehouden stengels citroengras toe en laat met de deksel op de pan 45 min. stoven.

6
6

Neem de deksel van de pan en laat nog 15 min. inkoken. Breek eventueel met een pollepel grotere stukken jackfruit in kleinere stukken.

7
7

Verwijder de stengels citroengras, breng verder op smaak met zout.

8
8
  • 7½ g verse koriander

Snijd de koriander grof en verdeel vlak voor het serveren over de rendang.

serveertip:

Lekker met jasmijnrijst, gebakken uitjes en atjar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.