bewaar
Vegan broodje pulled sweet potato
Vegan broodje pulled sweet potato
bewaar

Vegan broodje pulled sweet potato

Lekker: zoete aardappel met dat typische grillsmaakje van de barbecuesaus.

45 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

zoete-aardappelspaghetti

100 ml

Bull's-Eye Original BBQ sauce

4

AH Biologisch afbak rozenbroodjes

5 el

Jean Baton vegan mayonaise

1 el

wittewijnazijn

1 el

dijonmosterd

300 g

gesneden witte kool

150 g

peen julienne

Dit heb je nodig

  • vuurvaste schaal (20 x 30 cm)

Lekker: zoete aardappel met dat typische grillsmaakje van de barbecuesaus.

Aan de slag

1

Steek een barbecue met deksel aan en bereid hem voor op indirect verhitten. Doe de zoete-aardappelspaghetti in de vuurvaste schaal en meng de barbecuesaus erdoor. Zet de schaal op het rooster van de barbecue op het ‘koelere’ deel, dus niet boven de gloeiende kolen. Gaar met de deksel op de barbecue 30 min. Schep elke 10 min. om.

2

Bak ondertussen de rozenbroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de mayonaise, azijn en mosterd tot een dressing. Doe de kool en peen in een kom en meng de dressing erdoor.

3

Snijd de broodjes open en rooster ze op de snijkant 10 sec. boven het hete deel van de barbecue, zo krijg je mooie grillstreepjes. Beleg elk broodje met de zoete-aardappelspaghetti en wat koolsalade. Serveer de rest van de salade er apart bij.

tip

Vegan broodje pulled sweet potato

Instructievideo - 00:36 min.