Ve­gan brood­je pul­led sweet po­ta­to

Lekker: zoete aardappel met dat typische grillsmaakje van de barbecuesaus.

(4) waardeer
Lekker: zoete aardappel met dat typische grillsmaakje van de barbecuesaus. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vuurvaste schaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek een barbecue met deksel aan en bereid hem voor op indirect verhitten. Doe de zoete-aardappelspaghetti in de vuurvaste schaal en meng de barbecuesaus erdoor. Zet de schaal op het rooster van de barbecue op het ‘koelere’ deel, dus niet boven de gloeiende kolen. Gaar met de deksel op de barbecue 30 min. Schep elke 10 min. om.
  2. Bak ondertussen de rozenbroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de mayonaise, azijn en mosterd tot een dressing. Doe de kool en peen in een kom en meng de dressing erdoor.
  3. Snijd de broodjes open en rooster ze op de snijkant 10 sec. boven het hete deel van de barbecue, zo krijg je mooie grillstreepjes. Beleg elk broodje met de zoete-aardappelspaghetti en wat koolsalade. Serveer de rest van de salade er apart bij.
video

Ve­gan brood­je pul­led sweet po­ta­to

leuk & snel - 00:36 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Juni 2018

Vegan broodje pulled sweet potato

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan brood­je pul­led sweet po­ta­to

1
1

Steek een barbecue met deksel aan en bereid hem voor op indirect verhitten.

2
2
  • 400 g zoete-aardappelspaghetti
  • 100 ml Bull's-Eye Original BBQ sauce

Doe de zoete-aardappelspaghetti in de vuurvaste schaal en meng de barbecuesaus erdoor.

3
3

Zet de schaal op het rooster van de barbecue op het ‘koelere’ deel, dus niet boven de gloeiende kolen. Gaar met de deksel op de barbecue 30 min.

4
4

Schep elke 10 min. om.

5
5
  • 4 AH Biologisch afbak rozenbroodjes

Bak ondertussen de rozenbroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 5 el Jean Baton vegan mayonaise
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el dijonmosterd
  • 300 g gesneden witte kool
  • 150 g peen julienne

Meng ondertussen de mayonaise, azijn en mosterd tot een dressing. Doe de kool en peen in een kom en meng de dressing erdoor.

7
7

Snijd de broodjes open en rooster ze op de snijkant 10 sec. boven het hete deel van de barbecue, zo krijg je mooie grillstreepjes.

8
8

Beleg elk broodje met de zoete-aardappelspaghetti en wat koolsalade. Serveer de rest van de salade er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.