bewaar
Broodje sloppy joe
Broodje sloppy joe
bewaar

Broodje sloppy joe

Amerikaans feestje? Dan mag dit klassieke broodje natúúrlijk niet ontbreken.

20 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

6 personen

300 g

rundergehakt

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

1

rode paprika

20 g

ongezouten roomboter

125 ml

tomato frito

75 ml

Bull's-Eye Original BBQ sauce

¼ tl

chilivlokken

2 el

water

6

witte bollen

100 g

fijngesneden ijsbergsla

100 g

augurkplakjes

3 el

gebakken uitjes

Amerikaans feestje? Dan mag dit klassieke broodje natúúrlijk niet ontbreken.

Aan de slag

1

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 6 min. rul. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Schep het gehakt in een zeef en laat goed uitlekken.

2

Verhit ondertussen de boter in dezelfde pan en bak de ui, knoflook en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg het gehakt, de tomato frito, barbecuesaus en chilivlokken en het water toe en laat nog 5 min. op laag vuur koken Snijd de bollen open en beleg met wat sla, het gehakt, de augurken en de uitjes.

algemeenEten er kinderen mee? Laat dan de chilivlokken achterwege.