Brood­je slop­py joe

Amerikaans feestje? Dan mag dit klassieke broodje natúúrlijk niet ontbreken.

(2) waardeer
amerikaans lunch Amerikaans feestje? Dan mag dit klassieke broodje natúúrlijk niet ontbreken. 6 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 6 min. rul. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Schep het gehakt in een zeef en laat goed uitlekken.
  2. Verhit ondertussen de boter in dezelfde pan en bak de ui, knoflook en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg het gehakt, de tomato frito, barbecuesaus en chilivlokken en het water toe en laat nog 5 min. op laag vuur koken Snijd de bollen open en beleg met wat sla, het gehakt, de augurken en de uitjes.

Tip:

Eten er kinderen mee? Laat dan de chilivlokken achterwege.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Juli 2018

Broodje sloppy joe

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je slop­py joe

1
1
  • 300 g rundergehakt

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 6 min. rul.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 1 rode paprika

Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm.

4
4

Schep het gehakt in een zeef en laat goed uitlekken.

5
5
  • 20 g ongezouten roomboter

Verhit ondertussen de boter in dezelfde pan en bak de ui, knoflook en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

6
6
  • 125 ml tomato frito
  • 75 ml Bull's-Eye Original BBQ sauce
  • ¼ tl chilivlokken
  • 2 el water

Voeg het gehakt, de tomato frito, barbecuesaus en chilivlokken en het water toe en laat nog 5 min. op laag vuur koken.

7
7
  • 6 witte bollen
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla
  • 100 g augurkplakjes
  • 3 el gebakken uitjes

Snijd de bollen open en beleg met wat sla, het gehakt, de augurken en de uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.