Broodje sloppy joe
Amerikaans feestje? Dan mag dit klassieke broodje natúúrlijk niet ontbreken.
Ingrediënten
6 personen
300 g
rundergehakt
1
middelgrote ui
2 tenen
knoflook
1
rode paprika
20 g
ongezouten roomboter
125 ml
tomato frito
75 ml
Bull's-Eye Original BBQ sauce
½ tl
chilivlokken
2 el
water
6
witte bollen
100 g
fijngesneden ijsbergsla
100 g
augurkplakjes
3 el
gebakken uitjes
Aan de slag
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 6 min. rul. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Schep het gehakt in een zeef en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen de boter in dezelfde pan en bak de ui, knoflook en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg het gehakt, de tomato frito, barbecuesaus en chilivlokken en het water toe en laat nog 5 min. op laag vuur koken Snijd de bollen open en beleg met wat sla, het gehakt, de augurken en de uitjes.
Broodje sloppy joe
Amerikaans feestje? Dan mag dit klassieke broodje natúúrlijk niet ontbreken.

null personen
345 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 6 min. rul. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Schep het gehakt in een zeef en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen de boter in dezelfde pan en bak de ui, knoflook en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg het gehakt, de tomato frito, barbecuesaus en chilivlokken en het water toe en laat nog 5 min. op laag vuur koken Snijd de bollen open en beleg met wat sla, het gehakt, de augurken en de uitjes.
algemeen:Eten er kinderen mee? Laat dan de chilivlokken achterwege.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)300 g rundergehakt
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
20 g ongezouten roomboter
125 ml tomato frito
75 ml Bull's-Eye Original BBQ sauce
½ tl chilivlokken
2 el water
6 witte bollen
100 g fijngesneden ijsbergsla
100 g augurkplakjes
3 el gebakken uitjes