bewaar
Kruidig rundergehakt met wittekoolsalade en knolselderijfriet
Kruidig rundergehakt met wittekoolsalade en knolselderijfriet
bewaar

Kruidig rundergehakt met wittekoolsalade en knolselderijfriet

Kruidig rundergehakt met friet van knolselderij: over comfortfood gesproken! De crunchy salade van witte kool is er heerlijk fris bij.

50 min. bereiden
40 min. oventijd
pittig
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

knolselderij

3 tl

zoete gerookte-paprikapoeder

315 ml

milde olijfolie

1

middelgroot ei

2 tl

dijonmosterd

2 el

wittewijnazijn

1 el

karwijzaad

½

witte kool

½ tl

zout

500 g

rundergehakt

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

1

groene paprika

200 ml

tomato frito

100 ml

barbecuesaus

½ tl

chilivlokken

3 el

water

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer met hoge beker

  • zeef

Kruidig rundergehakt met friet van knolselderij: over comfortfood gesproken! De crunchy salade van witte kool is er heerlijk fris bij.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd eventuele wortels van de knolselderij en schil hem. Halveer de knol, snijd in plakken van ca. 1 cm en de plakken in frieten van ca. 1 cm. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met het paprikapoeder en 60 ml olie (per 4 personen). Zorg dat de frieten elkaar zo min mogelijk raken. Rooster de frieten ca. 40 min. in de oven. Schep halverwege voorzichtig om.

2

Breek ondertussen het ei boven de hoge beker van de staafmixer. Voeg de mosterd, azijn, peper en eventueel zout toe. Zet de kop van de staafmixer onder in de beker en giet 225 ml olie (per 4 personen) langs de kant van de maatbeker, zodat het boven op het ei-azijn-mosterdmengsel komt te staan. Zet de staafmixer aan en beweeg een paar centimeter op en neer. Maak grotere bewegingen zodra een dikke mayonaise ontstaat. Ga door tot alle olie in de mayonaise is opgenomen.

3

Rooster het karwijzaad in een koekenpan zonder olie of boter ca. 1 min. op middelhoog vuur tot het begint te geuren.

4

Verwijder de harde kern uit de halve witte kool en snijd de kool in dunne reepjes. Doe in een kom. ‘Kneed’ de kool met het zout met je handen 3 min., zodat de kool wat zachter wordt. Meng met 100 g van de mayonaise (per 4 personen) en het karwijzaad. Breng op smaak met peper.

5

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 6 min. rul. Snipper ondertussen de ui en snijd de tenen knoflook fijn. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm. Schep het gehakt in de zeef en laat goed uitlekken.

6

Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de ui, knoflook en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg het gehakt, de tomato frito, barbecuesaus, rest van de paprikapoeder, chilivlokken en het water toe en laat nog 10 min. op laag vuur koken. Serveer met de koolsalade, knolselderijfriet en mayonaise.

algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
bewaartipGebruik de andere helft van de witte kool in flinterdunne reepjes op een tortilla, of combineer met 3 el mayonaise, 1 in lucifers gesneden friszure appel en 50 g rozijnen voor een snelle koolsla.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kruidig rundergehakt met wittekoolsalade en knolselderijfriet

Kruidig rundergehakt met friet van knolselderij: over comfortfood gesproken! De crunchy salade van witte kool is er heerlijk fris bij.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig