Goulash
Goulash maken: deze stoofschotel van rundvees en paprika kost wat tijd, maar dan heb je ook wat! Perfect voor in het weekend.
Ingrediënten
4 personen
2
uien
2 tenen
knoflook
3 el
traditionele olijfolie
500 g
runderlappen
1 tl
karwijzaad
2 el
milde paprikapoeder
1
kippenbouillontablet
500 ml
kokend water
200 g
vastkokende aardappelen
1
groene paprika
2
Tasty Tom trostomaten
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe het bouillontablet en kokende water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika en tomaat in stukjes. Voeg de aardappel met de paprika en tomaat toe aan het vlees. Schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan.
Goulash
Instructievideo - 02:24 min.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Goulash
Goulash maken: deze stoofschotel van rundvees en paprika kost wat tijd, maar dan heb je ook wat! Perfect voor in het weekend.

hoofdgerecht
null personen
335 kcal
20 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe het bouillontablet en kokende water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika en tomaat in stukjes. Voeg de aardappel met de paprika en tomaat toe aan het vlees. Schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan.
bewaartip:Je kunt de goulash 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Invriezen kan ook: je kunt het dan 2 maanden bewaren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 uien
2 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie
500 g runderlappen
1 tl karwijzaad
2 el milde paprikapoeder
1 kippenbouillontablet
500 ml kokend water
200 g vastkokende aardappelen
1 groene paprika
2 Tasty Tom trostomaten