bewaar
Goulash
Goulash
bewaar

Goulash

Goulash maken kost wat tijd, maar dan heb je ook wat!

20 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
742waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

500 g

runderlap

1 tl

karwijzaad

2 el

milde paprikapoeder

1

kippenbouillontablet

500 ml

kokend water

200 g

vastkokende aardappel

1

groene paprika

2

Tasty Tom trostomaten

Goulash maken kost wat tijd, maar dan heb je ook wat!

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.

2

Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe het bouillontablet en kokende water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.

3

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika en tomaat in stukjes. Voeg de aardappel met de paprika en tomaat toe aan het vlees. Schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan.

tip

bewaartipJe kunt de goulash 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Invriezen kan ook: je kunt het dan 2 maanden bewaren.

Goulash

Instructievideo - 02:24 min.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.