Goulash
Goulash maken kost wat tijd, maar dan heb je ook wat!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 el traditionele olijfolie
- 500 g runderlappen
- 1 tl karwijzaad
- 2 el milde paprikapoeder
- 1 kippenbouillontablet
- 500 ml kokend water
- 200 g vastkokende aardappelen
- 1 groene paprika
- 2 Tasty Tom trostomaten
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
- Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe het bouillontablet en kokende water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika en tomaat in stukjes. Voeg de aardappel met de paprika en tomaat toe aan het vlees. Schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan.
bewaartip:
Je kunt de goulash 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Invriezen kan ook: je kunt het dan 2 maanden bewaren.

Goulash
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 335 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 15 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 565 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Goulash
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Goulash

- 2 uien
- 2 tenen knoflook
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

- 3 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.

- 500 g runderlappen
Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm.

- 1 tl karwijzaad
- 2 el milde paprikapoeder
Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min.

- 1 kippenbouillontablet
- 500 ml kokend water
Doe het bouillontablet en kokende water erbij en breng aan de kook.

Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.

- 200 g vastkokende aardappelen
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm.

- 1 groene paprika
- 2 Tasty Tom trostomaten
Snijd de paprika en tomaat in stukjes.

Voeg de aardappel met de paprika en tomaat toe aan het vlees. Schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan.

Lekker!
bewaartip:
Je kunt de goulash 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Invriezen kan ook: je kunt het dan 2 maanden bewaren.