bewaar
Geleense goulash van Marc
Geleense goulash van Marc
bewaar

Geleense goulash van Marc

30 min. bereiden
4 uur wachten
186waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

runderriblap

7

uien

3 tenen

knoflook

4

tomaten

2

rode paprika's

50 g

ongezouten roomboter

1 el

sambal oelek

1 el

paprikapoeder

140 g

tomatenpuree

150 ml

kraanwater

1

verse pompoen

3 el

traditionele olijfolie

300 g

witte rijst

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd het vlees in stukjes van ca. 2 cm. Dep het droog en bestrooi met peper en zout. Snijd de uien in ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in parten. Snijd de paprika's in stukken.

2

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur in ca. 4 min. bruin. Voeg de ui toe aan het vlees en bak 4 min. mee. Voeg de knoflook, tomaat, paprika, sambal, paprikapoeder, tomatenpuree en het water toe. Breng op smaak met zout. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat met de deksel op de pan op de kleinste kookpit 4 uur stoven. Schep af en toe om.

3

Snijd de pompoen in dunne parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en leg de ongeschilde pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met zout. Rooster de pompoen in ca. 25 min. gaar.

4

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de goulash met de rijst en de pompoen.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.