Snelle goulash
Stevige kost, dit Hongaarse gerecht. Daar snakken we naar op een koude winterdag.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g witte snelkookrijst
- 500 g hamlappen
- 2 uien
- 2 rode paprika's
- 3 el ongezouten roomboter
- 1 el pikante paprikapoeder
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 450 g diepvries tuinerwten
Advertentie
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper. Snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd in stukken. Verhit de boter in een braadpan. Bak de vleesblokjes in ca. 5 minuten bruin. Bak de ui en paprika ca. 2 min. mee. Roer het paprikapoeder, zout naar smaak en tomatenblokjes door het vleesmengsel en breng aan de kook. Laat de saus ca. 10 min. afgedekt sudderen, warm de laatste paar min. de erwten mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer goulash met rijst.
combinatietip:
Lekker met een eetlepel zure room.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 655 kcal
- eiwit 42 g
- koolhydraten 85 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 80 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Snelle goulash
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle goulash
- 300 g witte snelkookrijst
- 500 g hamlappen
- 2 uien
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper. Snipper de ui.
- 2 rode paprika's
- 3 el ongezouten roomboter
Maak de paprika's schoon en snijd in stukken. Verhit de boter in een braadpan. Bak de vleesblokjes in ca. 5 minuten bruin.
- 1 el pikante paprikapoeder
- 400 g tomatenblokjes
Bak de ui en paprika ca. 2 min. mee. Roer het paprikapoeder, zout naar smaak en tomatenblokjes door het vleesmengsel en breng aan de kook.
- 450 g diepvries tuinerwten
Laat de saus ca. 10 min. afgedekt sudderen, warm de laatste paar min. de erwten mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer goulash met rijst.
combinatietip:
Lekker met een eetlepel zure room.