bewaar
Goulash met rijst en broccoli
Goulash met rijst en broccoli
bewaar

Goulash met rijst en broccoli

Lactosevrij, glutenvrij én hartstikke lekker!

35 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
96waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

500 g

runderlap

1 tl

karwijzaad

2 el

milde paprikapoeder

1

kippenbouillontablet

500 ml

kokend water

200 g

vastkokende aardappel

1

groene paprika

2

Tasty Tom trostomaten

300 g

basmatirijst

500 g

broccoli

1

citroen

Lactosevrij, glutenvrij én hartstikke lekker!

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe het bouillontablet en kokende water erbij en breng aan de kook.

2

Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika en tomaat in stukjes. Voeg de aardappel met de paprika en tomaat toe aan het vlees. Schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan.

3

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli in 5 min. beetgaar.

4

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en halveer de vrucht. Snijd 1 helft in parten. Giet de broccoli af en schep het citroenrasp erdoor. Verdeel de rijst, goulash en broccoli over 4 borden en serveer met de citroenparten.

tip

serveertipLekker met fijngesneden platte peterselie.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.