bewaar
Braadworst met gekruide tomatenrijst
Braadworst met gekruide tomatenrijst
bewaar

Braadworst met gekruide tomatenrijst

25 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

tomaten

1

gele paprika

2

uien

2 tenen

knoflook

5 el

olijfolie

2 tl

paprikapoeder

1 tl

sambal oelek

350 g

rijst

1 pak

braadworst

1 schaaltje

verse peterselie

Aan de slag

Tomaten en paprika in stukjes snijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. In diepe pan 3 el olie verhitten en hierin ui en paprika 2 min. bakken. Knoflook, paprikapoeder en sambal toevoegen en 1 min. meebakken. Tomaten toevoegen en nog 2 min. bakken. Rijst en 3/4 l water erdoor roeren. Zout en peper naar smaak toevoegen. Aan de kook brengen en op laag vuur in ca. 15 min. gaar laten worden. Ondertussen 2 el olie in koekenpan verhitten. Hierin braadworsten op matig vuur in ca. 20 min. rondom bruin en gaar bakken. Peterselie fijnsnijden en door de rijst roeren. Rijst over 4 borden verdelen. Worst in dikke plakken snijden en op rijst leggen.