bewaar
Vegetarische amandelpaella met gedroogde tomaten
Vegetarische amandelpaella met gedroogde tomaten
bewaar

Vegetarische amandelpaella met gedroogde tomaten

20 min. bereiden
130waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

groentebouillontablet

1 potje

zongedroogde tomaten op olie

1 bakje

geroosterde amandelen

2 grote

uien

3

tomaten

3 eetlepels

olijfolie

1 pakje

gele rijst

1 pak

doperwten

1 zakje

verse peterselie

Aan de slag

De groentebouillontablet oplossen in 1/2 l kokend water. Ondertussen amandelen grof hakken met mes. Uien pellen en in ringen snijden. Tomaten in stukjes snijden. Zongedroogde tomaten in dunne reepjes snijden. In brede koekenpan of paellapan olie verhitten en uiringen 3 min. bakken. Rijst, tomaatreepjes, helft amandelen en doperwtjes erdoor scheppen. Bouillon toevoegen. Tegen de kook aan brengen en met deksel op pan op laag vuur in ca. 10 min. gaar laten worden. Peterselie fijnhakken, met rest amandelen en stukjes tomaat door paella scheppen. Paella op 4 borden scheppen.