bewaar
Zalm met gedroogde tomaten en pasta
Zalm met gedroogde tomaten en pasta
bewaar

Zalm met gedroogde tomaten en pasta

20 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne rigate

2

courgettes

2 tenen

knoflook

2

uien

½ potje

zongedroogde tomaten op olie

4

zalmfilets

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Aan de slag

Penne koken volgens aanwijzingen op verpakking. Courgettes in stukken snijden. Knoflook en uien pellen en fijnsnijden. Gedroogde tomaten in reepjes snijden. 1 El olie van tomaten in diepe pan verhitten. Hierin helft ui en knoflook 2 min. bakken. Courgette erdoor scheppen en naar smaak zout en peper toevoegen. Met deksel op pan 5 min. laten garen. Afgieten. Intussen rest olie in hapjespan verhitten. Hierin rest ui en knoflook 2 min. bakken. Tomaatreepjes erdoor roeren. Zalm in pan leggen en met deksel op pan in ca. 5 min. op laag vuur gaar laten worden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Penne en courgette op 4 borden scheppen en zalm met tomaatmengsel ernaast scheppen. Kookvocht van zalm over penne scheppen en peper naar smaak erover strooien.