bewaar
Anders-dan anders paella met gegrilde paprika
Anders-dan anders paella met gegrilde paprika
bewaar

Anders-dan anders paella met gegrilde paprika

30 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

uien

4 teentjes

knoflook

1 pot

hele geroosterde paprika's

1 pakje

saffraan

4 el

olijfolie

1 pak

doperwten

1 zak

zeevruchten

1 pak

gele rijst

1 liter

visbouillon

Dit heb je nodig

  • wok of hapjespan

Aan de slag

Uien en knoflook pellen en snipperen. Paprika's in reepjes snijden, vocht in pot mengen met saffraan. Olie in wok of hapjespan verhitten en hierin ui 2 min. bakken. Knoflook toevoegen en 1 min. meebakken. Doperwtjes en zeevruchten toevoegen en 2 min. verwarmen. Rijst toevoegen en 3 min. meebakken. Paprikavocht met saffraan en 3/4 l bouillon toevoegen, tegen de kook aanbrengen en op laag vuur ca. 20 min. gaar laten worden. Eventueel als rijst al droog is maar nog niet gaar wat extra bouillon toevoegen. Paella op 4 diepe borden scheppen.