bewaar
Zeevruchten paella
Zeevruchten paella
bewaar

Zeevruchten paella

35 min. bereiden
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

reuzengarnalen

3 el

olijfolie

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

300 g

risottorijst

1 pot

visfond

600 ml

hete visbouillon

1 buisje

saffraan

100 ml

droge witte wijn

1 bakje

rivierkreeftjes

Aan de slag

1

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook 2 min. Voeg de rijst toe en fruit nog 2 min. tot de korrels glanzen. Breng de fond aan de kook en voeg de bouillon toe. Doe de saffraan in een kom en voeg 3 el van het fondmengsel toe. Laat 3 min. staan.

2

Voeg ondertussen de wijn toe aan de rijst en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Voeg de saffraan en een scheut fondmengsel toe. Roer tot het vocht door de rijst is opgenomen. Herhaal tot het vocht op is en de rijst beetgaar. Dit duurt ca. 15 min. Breng op smaak met peper en zout.

3

Voeg de laatste 5 min. de garnalen toe en op het laatst de rivierkreeftjes. Lekker met een komkommer-muntsalade.

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.