bewaar
Selderijrisotto met gorgonzola
Selderijrisotto met gorgonzola
bewaar

Selderijrisotto met gorgonzola

30 min. bereiden
160waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 struik

bleekselderij

50 g

boter

2

sjalotten

300 g

risottorijst

½ flesje

droge witte wijn

750 ml

hete groentebouillon

1 stukje

Gorgonzola

Aan de slag

1

Snijd het blad van de bleekselderij fijn en houd apart. Schil de stengels met een dunschiller en snijd in stukjes.

2

Verhit 25 g boter in een pan en fruit de sjalotten 2 min. Voeg de bleekselderij toe en bak 2 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Voeg een scheut hete bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt 15-20 min.

3

Neem de pan van het vuur en roer er de rest van de boter door. Schep de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met het selderijblad.

algemeenLekker met een tomatensalade met basilicum.