bewaar
Basisrisotto
Basisrisotto
bewaar

Basisrisotto

35 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

Parmezaanse kaas

60 g

boter

1

ui

300 g

risottorijst

100 ml

droge witte wijn

1 liter

hete kippenbouillon

Aan de slag

1

Zorg dat alle ingrediënten klaar staan. Rasp 2/3 van de kaas. Verhit de helft van de boter in een pan, liefst een met een dikke bodem omdat die de warmte beter verdeelt. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Stap

2

Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen en de alcohol grotendeels is verdampt.

3

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Herhaal tot de rijst gaar is. Deze is dan nog wel stevig maar niet meer hard; check eventueel door te proeven. Dit duurt ca. 20 min.

4

Zet het vuur uit. Voeg de geraspte kaas en de rest van de boter toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Roer daarna de kaas en boter door de risotto. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. Rasp de rest van de kaas erover. Lekker met bijvoorbeeld groene aspergetips en tuinerwten extra fijn.