bewaar
Risotto met spinazie en gorgonzola
Risotto met spinazie en gorgonzola
bewaar

Risotto met spinazie en gorgonzola

In een risotto hoort een goede kaas. Deze keer geen parmezaan, maar pittige gorgonzola.

30 min. bereiden
164waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

ongezouten roomboter

1

ui

300 g

risottorijst

100 ml

droge witte wijn

1 liter

kippenbouillon van tablet

300 g

verse spinazie

100 g

gorgonzola

In een risotto hoort een goede kaas. Deze keer geen parmezaan, maar pittige gorgonzola.

Aan de slag

Verhit de boter in een diepe pan. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de spinazie hand voor hand toe en roer voorzichtig door de risotto. Doe de kaas erbij en roer tot deze is gesmolten. Breng op smaak met peper en serveer direct.