bewaar
Spinazierisotto met Gorgonzola
Spinazierisotto met Gorgonzola
bewaar

Spinazierisotto met Gorgonzola

25 min. bereiden
127waarderingen

Ingrediënten

2 personen

3 el

olijfolie

1 kleine

ui

200 g

risottorijst

100 ml

witte wijn

300 ml

groentebouillon (van tablet)

1 zak

panklare spinazie

100 g

Gorgonzola

50 g

geraspte pittige kaas

Aan de slag

Verhit 2 el olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en de rijst 2-3 min., tot alle rijstkorrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat het vocht op matig vuur vrijwel verdampen. Voeg een scheut bouillon toe en laat de rijst 15 min. zachtjes koken. Roer regelmatig en voeg iedere keer weer een scheut bouillon toe wanneer de vorige door de rijst is opgenomen. Verhit in een wok 1 el olie en laat de spinazie al omscheppend slinken. Schep de kaasstukjes en de helft van de geraspte kaas door de risotto en laat de beide kazen smelten. Voeg de spinazie toe, breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt 5 min. staan. Schep de risotto in 2 diepe borden en strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen. Lekker met tomatensalade.

tip

algemeenDe risotto wordt extra smeuïg en wat milder van smaak door 'Gormas kaas' te gebruiken, een combinatie van Gorgonzola en mascarpone (zachte roomkaas). Deze kaas wordt ook wel 'magor' genoemd.