bewaar
Risotto met witte kaas en pijnboompitten
Risotto met witte kaas en pijnboompitten
bewaar

Risotto met witte kaas en pijnboompitten

Zonder vlees of vis, maar met lekker veel mediterrane smaken.

30 min. bereiden
376waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1

courgette

3 el

traditionele olijfolie

600 ml

hete groentebouillon van tablet

350 g

risottorijst

65 g

pijnboompitten

300 g

witte kaas

2

tomaten

Zonder vlees of vis, maar met lekker veel mediterrane smaken.

Aan de slag

1

Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd in blokjes. verhit de olie in een pan en fruit de uit. Voeg de risotto en bak al omscheppend tot de rijst glanst. Voeg een scheut bouillon en de courgette toe. Laat al roerend door de rijst opnemen.

2

Voeg beetje bij beetje nieuwe bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de kaas in blokjes en schep door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over de borden. Garneer met de pijnboompitten en de tomaatblokjes.