Risotto met knolselderij, wortel en salie
Een hoofdgerecht met heel veel smaak. De salie maakt het kruidig, de citroen houdt het fris.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g knolselderij
- 300 g verse bospeen
- 1 citroen
- 15 g verse salieblaadjes
- 150 g diepvries tuinerwten
- 2 tenen knoflook
- 6 el traditionele olijfolie
- 300 g risottorijst
- 1 liter hete groentebouillon van tablet
- 50 g geraspte jong belegen kaas (biologisch)
- 15 g ongezouten roomboter
Keukenspullen
- keukentouw
Advertentie
Bereiden
- Schil de knolselderij. Snijd eerst in plakken, dan in repen van 2 cm en tot slot in schuine stukjes van 1 cm. Schrap de wortels en snijd in schuine stukjes van 1 cm. Halveer de citroen.
- Doe de knolselderij, wortel en citroen in een ruime pan en voeg zo veel water toe dat de groenten net onder staan. Bind de helft van de salie samen met het keukentouw en doe in de pan. Kook de groenten in 15 min. beetgaar. Kook de laatste 3 min. de tuinerwten mee.
- Snijd ondertussen 4 g salie (per 4 personen) en de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Bak de fijngesneden salie en knoflook 2 min. Bak de rijst 1 min. mee. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
- Giet ondertussen de groenten af en neem de citroen en de salie eruit. Rasp de kaas. Schep de groenten met de boter en de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan, van het vuur af.
- Verhit ondertussen de olie en bak de rest van de salieblaadjes in 3 min. knapperig. Garneer de risotto met de gebakken salie.

Risotto maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 73 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 1.253 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Risotto met knolselderij, wortel en salie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Risotto met knolselderij, wortel en salie
- 400 g knolselderij
Schil de knolselderij. Snijd eerst in plakken, dan in repen van 2 cm en tot slot in schuine stukjes van 1 cm.
- 300 g verse bospeen
- 1 citroen
Schrap de wortels en snijd in schuine stukjes van 1 cm. Halveer de citroen.
Doe de knolselderij, wortel en citroen in een ruime pan en voeg zo veel water toe dat de groenten net onder staan.
- 7½ g vers salieblaadje
- 150 g diepvries tuinerwten
Bind de salie samen met keukentouw en doe in de pan. Kook de groenten in 15 min. beetgaar. Kook de laatste 3 min. de tuinerwten mee.
- 4 g verse salieblaadjes
- 2 tenen knoflook
- 3 el traditionele olijfolie
- 300 g risottorijst
Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Bak de fijngesneden salie en knoflook 2 min. Bak de rijst 1 min. mee.
- 1 liter hete groentebouillon van tablet
Voeg een scheut bouillon toe en roer totdat deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
- 50 g geraspte jong belegen kaas
- 15 g ongezouten roomboter
Giet ondertussen de groenten af en neem de citroen en de salie eruit. Schep de groenten met de boter en kaas door de risotto.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan, van het vuur af.
- 3 el traditionele olijfolie
- 3½ g vers salieblaadje
Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de rest van de salieblaadjes in 3 min. knapperig. Garneer de risotto met de gebakken salie.