Ri­sot­to met ham

Geef je een Italiaans etentje? Ga voor deze klassieker!

(170) waardeer
italiaans hoofdgerecht Geef je een Italiaans etentje? Ga voor deze klassieker! 4 personen
3 170

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui 4 min. Voeg de risotto toe en bak 3 min. op laag vuur.
  2. Roer een scheut bouillon door de rijst tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Snijd ondertussen de plakken schouderham in blokjes. Voeg de tuinerwten en de schouderhamblokjes toe. Verwarm nog 3 min. Haal de pan van het vuur en voeg de boter en de kaas toe.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 2.015 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met ham

1
1
  • 1 ui
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 300 g risottorijst

Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui 4 min. Voeg de risotto toe en bak 3 min. op laag vuur.

Risotto maken

Instructievideo

04:45 min.

2
2
  • 1.2 liter kippenbouillon van tablet

Roer een scheut bouillon door de rijst tot het vocht is opgenomen.

3
3

Herhaal dit tot de risotto beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

4
4
  • 320 g schouderham

Snijd ondertussen de plakken schouderham in blokjes.

5
5
  • 450 g diepvries tuinerwten
  • 20 g ongezouten roomboter
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Voeg de tuinerwten en de schouderhamblokjes toe. Verwarm nog 3 min. Haal de pan van het vuur en voeg de boter en de kaas toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.