bewaar
Risotto met ham
Risotto met ham
bewaar

Risotto met ham

Geef je een Italiaans etentje? Ga voor deze klassieker!

30 min. bereiden
181waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

300 g

risottorijst

1¼ liter

kippenbouillon van tablet

320 g

schouderham

450 g

diepvries tuinerwten

20 g

ongezouten roomboter

50 g

geraspte Parmezaanse kaas

Geef je een Italiaans etentje? Ga voor deze klassieker!

Aan de slag

1

Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui 4 min. Voeg de risotto toe en bak 3 min. op laag vuur.

2

Roer een scheut bouillon door de rijst tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

3

Snijd ondertussen de plakken schouderham in blokjes. Voeg de tuinerwten en de schouderhamblokjes toe. Verwarm nog 3 min. Haal de pan van het vuur en voeg de boter en de kaas toe.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.