bewaar
Risotto met snijbonen
Risotto met snijbonen
bewaar

Risotto met snijbonen

Scheutje voor scheutje wordt de risotto steeds zachter, met een heerlijk smeuïg eindresultaat!

30 min. bereiden
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse tijm

2

uien

3 stengels

bleekselderij

75 g

ongezouten roomboter

300 g

risottorijst

1 l

kippenbouillon van tablet

300 g

runderchipolata

300 g

diepvries snijbonen

Scheutje voor scheutje wordt de risotto steeds zachter, met een heerlijk smeuïg eindresultaat!

Aan de slag

1

Ris de blaadjes van de helft van de takjes tijm. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in plakjes. Verhit 1/3 van de boter in een pan en fruit de ui en de bleekselderij 3 min. Voeg de rijst en de tijmblaadjes toe en bak 3 min. mee.

2

Schenk een flinke scheut bouillon bij de rijst en laat de rijst, al roerend, de bouillon opnemen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

3

Verhit ondertussen 1/3 van de boter in een koekenpan en bak de worstjes in 8 min. gaar.

4

Voeg de laatste 5 min. de bevroren snijbonen toe aan de risotto. Zet het vuur uit en voeg de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 5 min. staan. Snijd de worstjes in stukjes en schep deze door de risotto.

5

Verdeel de risotto over de borden en garneer eventueel met een takje tijm. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

variatietipMaakt u de risotto alleen voor volwassenen? Met witte wijn krijgt hij extra smaak. Bak de rijst, blus af met een scheut wijn en als die is opgenomen door de rijst, begint u met de bouillon.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Risotto met snijbonen

Scheutje voor scheutje wordt de risotto steeds zachter, met een heerlijk smeuïg eindresultaat!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig