bewaar
Risotto met snijbonen
Risotto met snijbonen
bewaar

Risotto met snijbonen

Scheutje voor scheutje wordt de risotto steeds zachter, met een heerlijk smeuïg eindresultaat!

30 min. bereiden
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse tijm

2

uien

3 stengels

bleekselderij

75 g

ongezouten roomboter

300 g

risottorijst

1 liter

kippenbouillon van tablet

300 g

runderchipolata

300 g

diepvries snijbonen

Scheutje voor scheutje wordt de risotto steeds zachter, met een heerlijk smeuïg eindresultaat!

Aan de slag

1

Ris de blaadjes van de helft van de takjes tijm. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in plakjes. Verhit 1/3 van de boter in een pan en fruit de ui en de bleekselderij 3 min. Voeg de rijst en de tijmblaadjes toe en bak 3 min. mee.

2

Schenk een flinke scheut bouillon bij de rijst en laat de rijst, al roerend, de bouillon opnemen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

3

Verhit ondertussen 1/3 van de boter in een koekenpan en bak de worstjes in 8 min. gaar.

4

Voeg de laatste 5 min. de bevroren snijbonen toe aan de risotto. Zet het vuur uit en voeg de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 5 min. staan. Snijd de worstjes in stukjes en schep deze door de risotto.

5

Verdeel de risotto over de borden en garneer eventueel met een takje tijm. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

variatietipMaakt u de risotto alleen voor volwassenen? Met witte wijn krijgt hij extra smaak. Bak de rijst, blus af met een scheut wijn en als die is opgenomen door de rijst, begint u met de bouillon.