bewaar
Vegetarische risotto met romige groenten
Vegetarische risotto met romige groenten
bewaar

Vegetarische risotto met romige groenten

25 min. bereiden
193waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

traditionele olijfolie

300 g

risottorijst

1 liter

groentebouillon van tablet

250 g

gebroken sperziebonen

1 teen

knoflook

400 g

champignonroerbakmix

175 g

Garden Gourmet gegrilde stukjes

75 ml

kookroom light

75 g

geraspte jong belegen kaas

Aan de slag

1

Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe en bak deze op hoog vuur tot de korrels glanzen. Draai het vuur laag en schenk er een flinke scheut bouillon bij. Laat de risottorijst dit al roerend opnemen. Blijf om de paar minuten bouillon toevoegen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

2

Kook de sperzieboontjes in 5 min. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan, bak hierin de knoflook 1 min., schep de champignonroerbakmix erbij en roerbak 3 min. Schep de gegrilde stukjes erbij en roerbak weer 3 min. Giet de sperzieboontjes af en schep ze door het groentemengsel.

3

Schep de kookroom, 2/3 van de kaas en het roerbakmengsel door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de risotto in diepe borden, serveer de rest van de kaas erbij.