Vegetarische risotto met romige groenten

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 el traditionele olijfolie
- 300 g risottorijst
- 1 liter groentebouillon van tablet
- 250 g gebroken sperziebonen
- 1 teen knoflook
- 400 g champignonroerbakmix
- 175 g Garden Gourmet gegrilde stukjes
- 75 ml kookroom light
- 75 g geraspte jong belegen kaas
Advertentie
Bereiden
- Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe en bak deze op hoog vuur tot de korrels glanzen. Draai het vuur laag en schenk er een flinke scheut bouillon bij. Laat de risottorijst dit al roerend opnemen. Blijf om de paar minuten bouillon toevoegen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
- Kook de sperzieboontjes in 5 min. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan, bak hierin de knoflook 1 min., schep de champignonroerbakmix erbij en roerbak 3 min. Schep de gegrilde stukjes erbij en roerbak weer 3 min. Giet de sperzieboontjes af en schep ze door het groentemengsel.
- Schep de kookroom, 2/3 van de kaas en het roerbakmengsel door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de risotto in diepe borden, serveer de rest van de kaas erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Vegetarische risotto met romige groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegetarische risotto met romige groenten
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g risottorijst
Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe en bak deze op hoog vuur tot de korrels glanzen.
- 1 liter groentebouillon van tablet
Draai het vuur laag en schenk er een flinke scheut bouillon bij. Laat de risottorijst dit al roerend opnemen.
- 250 g gebroken sperziebonen
Blijf om de paar minuten bouillon toevoegen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Kook de sperzieboontjes in 5 min.
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g champignonroerbakmix
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan, bak hierin de knoflook 1 min., schep de champignonroerbakmix erbij en roerbak 3 min.
- 175 g Garden Gourmet gegrilde stukjes
Schep de gegrilde stukjes erbij en roerbak weer 3 min. Giet de sperzieboontjes af en schep ze door het groentemengsel.
- 75 ml kookroom light
- 50 g geraspte jong belegen kaas
Schep de kookroom, kaas en het roerbakmengsel door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
- 25 g geraspte jong belegen kaas
Serveer de risotto in diepe borden, serveer de kaas erbij.