bewaar
Paddenstoelenrisotto met spinazie
Paddenstoelenrisotto met spinazie
bewaar

Paddenstoelenrisotto met spinazie

Haal de herfst in huis met paddenstoelen. Bijvoorbeeld met deze onweerstaanbare risotto.

25 min. bereiden
839waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 el

traditionele olijfolie

300 g

risottorijst

750 ml

groentebouillon van tablet

250 ml

kookroom light

250 g

gesneden kastanjechampignons

300 g

verse bladspinazie

150 g

Grana Padano kaas

Haal de herfst in huis met paddenstoelen. Bijvoorbeeld met deze onweerstaanbare risotto.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Verhit 2/3 van de olie in een hapjespan, voeg de ui toe en fruit 1 min. Doe de risottorijst erbij en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.

2

Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar. Voeg na 10 min. de kookroom toe.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de champignons in 4 min. bruin. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep de champignons en spinazie met de helft van de kaas door de risotto. Voeg peper toe. Schep op de borden en bestrooi met de rest van de kaas.

tip

Paddenstoelenrisotto met spinazie

Instructievideo - 03:13 min.

Paddenstoelen schoonmaken

Instructievideo - 01:30 min.