bewaar
Ovenrisotto met portobello en blauwe kaas
Ovenrisotto met portobello en blauwe kaas
bewaar

Ovenrisotto met portobello en blauwe kaas

Deze risotto is zó klaar, en de oven doet het meeste werk.

15 min. bereiden
192waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

400 g

portobello champignons

500 g

champignons

3 el

traditionele olijfolie

300 g

risottorijst

750 ml

groentebouillon van tablet

100 g

Danablu blauwaderkaas 50+

75 g

rucolasla

Deze risotto is zó klaar, en de oven doet het meeste werk.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Pel en snipper de uit. Maak beide soorten paddestoelen schoon en snijd in reepjes. Verhit de olie in een vuurvaste ovenschaal en fruit de ui 2 min. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend tot de rijst glanst.

3

Schenk de bouillon erbij, voeg de paddestoelen toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de risotto in 35 min. in de oven gaar worden. Schep af en toe om. Verkruimel de kaas. Verdeel de rucola over de risotto en bestrooi met kaas.