bewaar
Auberginerisotto met geitenkaas en basilicum
Auberginerisotto met geitenkaas en basilicum
bewaar

Auberginerisotto met geitenkaas en basilicum

Geitenkaas en risotto: het is en blijft een gouden (vega) combi.

30 min. bereiden
227waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

1 teen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

300 g

risottorijst

1 liter

groentebouillon van tablet

1

citroen

150 g

Bettine Blanc geitenkaas 55+

15 g

verse basilicum

Geitenkaas en risotto: het is en blijft een gouden (vega) combi.

Aan de slag

1

Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan. Bak de aubergine en knoflook 6 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Neem de risotto van het vuur.

2

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg al de rasp, en het sap naar smaak, toe aan de risotto. Verkruimel de geitenkaas en snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Meng samen met wat peper en zout door de risotto. Serveer de risotto direct.

tip

combinatietipLekker met gebakken rucola, sla en spinazie (voor recept zie ah.nl/allerhande) en een Toscaanse carré.