bewaar
Pompoensoep met geitenkaas
Pompoensoep met geitenkaas
bewaar

Pompoensoep met geitenkaas

Roosteren is dé manier om pompoen te bereiden. Daarna kun je er van alles mee maken, bijvoorbeeld soep.

30 min. bereiden
30 min. oventijd
licht pittig
818waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse pompoen

2 tenen

knoflook

1

gedroogde chilipeper

1 tl

gemalen komijn

3 el

traditionele olijfolie

1 liter

groentebouillon van tablet

150 g

zachte geitenkaas

½ bakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • braadslee

  • staafmixer

Roosteren is dé manier om pompoen te bereiden. Daarna kun je er van alles mee maken, bijvoorbeeld soep.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en leg ze in de braadslee of ovenschaal.

2

Meng de geperste knoflook, de verkruimelde chilipeper en de komijn in een kommetje met de olie. Bestrijk de pompoen met het oliemengsel. Rooster de pompoen in ca. 30 min. gaar in de oven en pureer de stukken daarna met de staafmixer. Verwarm de puree zachtjes in een ruime pan samen met de bouillon. Roer de soep door en breng het op smaak met (versgemalen) peper en zout.

3

Schep de soep in de kommen en verdeel de geitenkaas en de takjes koriander erover.

tip

combinatietipLekker met brood erbij.

Pompoensoep maken

Instructievideo - 02:27 min.