bewaar
Pompoenschotel met geitenkaas
Pompoenschotel met geitenkaas
bewaar

Pompoenschotel met geitenkaas

Komijn, cayennepeper en kaneel geven deze stoofschotel met pompoen een Noord-Afrikaanse smaak.

50 min. bereiden
650waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse pompoen

1

courgette

2 tenen

knoflook

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

800 g

kikkererwten in blik

400 g

tomatenblokjes

2 tl

gemalen komijn

1 mespunt

cayennepeper

2

kaneelstokjes

150 g

zachte geitenkaas

Komijn, cayennepeper en kaneel geven deze stoofschotel met pompoen een Noord-Afrikaanse smaak.

Aan de slag

1

Schil de pompoen, verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de courgette in grove stukken. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit in een pan met dikke bodem de ui en knoflook 1 min. in olie.

2

Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokje toe.

3

Schep het geheel goed om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het gerecht met deksel op de pan zacht stoven tot de pompoen zacht is; schep af en toe om. Schep het gerecht in een schaal. Verbrokkel de geitenkaas en strooi over het gerecht.

tip

dieettipKikkererwten zijn peulvruchten die de aardappelcomponent in een maaltijd kunnen vervangen. Maar vergeleken met aardappels (of rijst of pasta) geven ze langer een gevoel van verzadiging.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.