Pompoenschotel met geitenkaas
Komijn, cayennepeper en kaneel geven deze stoofschotel met pompoen een Noord-Afrikaanse smaak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 verse pompoen
- 1 courgette
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 800 g kikkererwten in blik (400 g)
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 2 tl gemalen komijn
- 1 mespunt cayennepeper
- 2 kaneelstokjes
- 150 g zachte geitenkaas
Advertentie
Bereiden
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de courgette in grove stukken. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit in een pan met dikke bodem de ui en knoflook 1 min. in olie.
- Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokje toe.
- Schep het geheel goed om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het gerecht met deksel op de pan zacht stoven tot de pompoen zacht is; schep af en toe om. Schep het gerecht in een schaal. Verbrokkel de geitenkaas en strooi over het gerecht.
dieettip:
Kikkererwten zijn peulvruchten die de aardappelcomponent in een maaltijd kunnen vervangen. Maar vergeleken met aardappels (of rijst of pasta) geven ze langer een gevoel van verzadiging.

Pompoen schillen en snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 410 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 33 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 575 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Pompoenschotel met geitenkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pompoenschotel met geitenkaas
- 1 verse pompoen
- 1 courgette
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 800 g kikkererwten in blik
- 400 g tomatenblokjes
- 2 tl gemalen komijn
- 1 mespunt cayennepeper
- 2 kaneelstokjes
Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokje toe.
Schep het geheel goed om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het gerecht met deksel op de pan zacht stoven tot de pompoen zacht is; schep af en toe om.
Tip: Eventueel scheutje water toevoegen als de pompoenschotel te droog dreigt te worden.
- 150 g zachte geitenkaas
Schep het gerecht in een schaal. Verbrokkel de geitenkaas en strooi over het gerecht.
dieettip:
Kikkererwten zijn peulvruchten die de aardappelcomponent in een maaltijd kunnen vervangen. Maar vergeleken met aardappels (of rijst of pasta) geven ze langer een gevoel van verzadiging.