bewaar
Marokkaanse stoofschotel met groenten
Marokkaanse stoofschotel met groenten
bewaar

Marokkaanse stoofschotel met groenten

Kaneel, komijn, koriander… Eén hap en je proeft Noord-Afrika.

1 uur bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

verse pompoen

½

ui

1 teen

knoflook

1 el

traditionele olijfolie

½

courgette

1

rode paprika

200 g

kikkererwten in blik

200 g

tomatenblokjes

½

kaneelstokje

2 tl

gemalen komijn

125 ml

kippenbouillon van tablet

7½ g

verse koriander

Kaneel, komijn, koriander… Eén hap en je proeft Noord-Afrika.

Aan de slag

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2-3 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui en de knoflook 1 min. Snijd de courgette in stukken en de paprika's in repen. Voeg de pompoenblokjes, de courgette, de paprika, de kikkererwten, de tomatenblokjes, het kaneelstokje en de komijn toe. Schep alles om en schenk de bouillon erbij. Breng het vocht aan de kook. Zet het vuur lager en laat de groenten met de deksel schuin op de pan in 30 min. gaar stoven. Schep het gerecht zo nu en dan om. Verwijder aan het einde van de stooftijd het kaneelstokje. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Snijd de koriander grof en strooi erover.

algemeenJe kunt dit gerecht ook in een dubbele hoeveelheid maken en invriezen.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.