bewaar
Marokkaanse groentesalade
Marokkaanse groentesalade
bewaar

Marokkaanse groentesalade

25 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

5 eetlepels

olijfolie

1

ui

3 teentjes

knoflook

1

rode paprika

1

courgette

1

aubergine

2 theelepels

gemalen komijn (djinten)

1

citroen

2 eetlepels

verse koriander

Aan de slag

In hapjespan olie verwarmen en ui en knoflook 3 min. fruiten. Paprika, courgette en aubergine erdoor scheppen en 1 min. meefruiten. Komijn en 100 ml water toevoegen. Alles aan de kook brengen en groenten in ca. 15 min. zachtjes gaarstoven. Af en toe omscheppen. Naar smaak citroensap, peper en zout door groenten roeren. Groenten laten afkoelen en eventueel met koriander bestrooien. Salade op kamertemperatuur serveren. Lekker bij mediterrane gerechten en op gegrild brood.

tip

algemeenHeel Marokkaans, deze gestoofde groenten als salade. Het kan met heel veel soorten groenten. Varieer eens op dit recept met bijvoorbeeld wortel of venkel.