bewaar
Marokkaanse runderstoof
Marokkaanse runderstoof
bewaar

Marokkaanse runderstoof

30 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
84waarderingen

Ingrediënten

6 el

olijfolie

500 g

rib-runderlappen

1 teen

knoflook

1 tl

gemalen komijn (djinten)

1

citroen

2 el

gedroogde abrikozen

½ zak

kruimige aardappelen

2

komkommers

2 el

verse munt

Aan de slag

Verhit 4 el olie in een braadpan en bak hierin het rundvlees rondom bruin. Doe de knoflook, de komijn, de geraspte citroenschil, de helft van het citroensap, 250 ml water en de abrikozen erbij. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai het vuur laag en laat 2-2 1/2 uur zacht stoven. Controleer of het vlees goed gaar is. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Snijd de uiteinden van de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in reepjes. Schep de komkommer om met 1 el olijfolie, de rest van het citroensap, de muntreepjes, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Giet de aardappelen af en schep ze om met de laatste eetlepel olijfolie en (zee)zout naar smaak. Leg de aardappelen met het stoofvlees en de komkommersalade op 4 borden.

tip

algemeenU kunt ook kant-en-klare runderreepjes gebruiken. Deze zijn in 10 min. klaargestoofd in het kruidenmengsel.