bewaar
Marokkaanse stamppot
Marokkaanse stamppot
bewaar

Marokkaanse stamppot

Je proeft Noord-Afrikaanse smaken in de komijn, koriander en kikkererwten.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
pittig
1095waarderingen

Ingrediënten

4 personen

425 g

flespompoen

5 el

traditionele olijfolie

1 tl

gemalen komijn

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

chilipoeder

1 tl

zeezout

1 kg

kruimige aardappelen

400 g

kikkererwten in blik

150 ml

volle melk

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • pureestamper

Je proeft Noord-Afrikaanse smaken in de komijn, koriander en kikkererwten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Was de pompoen. Halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd beide helften in de breedte in plakken. Snijd de plakken in stukken. Meng de pompoen met 3 el olie, de komijn, koriander, chilipoeder en het zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min.

3

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.

4

Giet de kikkererwten af en spoel af met water. Leg de laatste 5 min. bij de pompoen in de oven.

5

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Meng de melk, de rest van de olie, de pompoen en kikkererwten door de puree. Breng op smaak met komijn, peper en eventueel zout en schep om.

combinatietipLekker met lamsworstjes en een schep yoghurt met verse koriander.

Marokkaanse stamppot

Instructievideo - 03:05 min.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.