bewaar
Stoofschotel met pompoen
Stoofschotel met pompoen
bewaar

Stoofschotel met pompoen

Laat de herfst maar komen. Wij zetten een stoofschotel met pompoen op tafel.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
392waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse pompoen

575 g

kipdrumsticks

2

rode uien

3 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

110 g

ongezouten walnoten

250 ml

kippenbouillon van tablet

Dit heb je nodig

  • ovenvaste braadpan

Laat de herfst maar komen. Wij zetten een stoofschotel met pompoen op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd de kwarten in parten van 1 cm en halveer de parten.

2

Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Snijd de ui in parten en halveer de knoflook. Verhit de olie in de braadpan en bak de kip op hoog vuur in 4 min. rondom goudbruin. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee.

3

Doe de pompoen, knoflook, walnoten en bouillon erbij en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de pan in het midden van de oven voor een gelijkmatige verhitting. Laat ca. 40 min. stoven.

tip

Stoofschotel met pompoen

Instructievideo - 01:35 min.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.